PONYVALEGÉNY

Kóbor Csaba visszatért korábbi klubjához

A harminckilenc esztendősen is elnyűhetetlen őserő a Bugyi után az Örkénnyel is a Pest megyei I. osztályba jutna

2023. február 13. - Horváth M. Attila

p6130189.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngÖRKÉNY | Öt év után búcsút intett a Pest megyei I. osztályban újoncként 16 ponttal a tabella 13. helyén telelő Bugyi SE-nek Kóbor Csaba, aki ezen időszak alatt 124 bajnokin 31 gólt szerzett.

p6130192.JPGEllentmondásos a megítélése. Vannak, akik azt mondják, éppen annyit ért el, amennyi a karrierjében volt, míg mások szerint több, sokkal több lehetett volna ebben a pályafutásban. Ami tény: még mindig a pályán van, nem mellékesen harminckilenc esztendősen kevesen vannak olyan fizikai állapotban, mint Kóbor Csaba. Az őserő, aki a télen nagy lépésre szánta el magát. Visszatért oda, ahol egykoron futballozott. Nem a Promontor utcába (Budafoki MTE) vagy az Ady Endre útra (Erzsébeti SMTK) – hanem Örkénybe. 2017 őszén már volt a társulat tagja, igaz, abból az alakulatból alig maradt valaki hírmondónak, leginkább csak a vezetőedző Nagy Zsolt, a kapusedző Fűz Endre és a hátvédsorban bevethető rutinos Szeibert Antal nevezhető annak. Az univerzális futballista – aki karrierje során megfordult a hátsó alakzatban, a középpályán és a támadósorban is – „második bajnoki debütálására” február 25-én, szombaton 14 órakor kerülhet sor, ekkor ugyanis az első tavaszi játéknapon szabadnapos, 40 ponttal az első helyen álló Örkény a Pest megyei II. osztály Déli csoport 17. fordulójában a 19 egységgel a nyolcadik pozícióban telelő újonc Tápiógyörgye KSK vendége lesz. 

p6130323.JPGTavaly még ellene, idén már vele  A sors furcsa fintoraként a 2021/2022-es bajnoki szezonban Kóbor Csaba akkori és jelenlegi – illetve a 2017 őszi transzfert figyelembe véve: volt – alakulata szó szerint egymással viaskodott az évad során, ugyanis a Pest megyei II. osztály Déli csoport dobogója a záráskor így nézett ki: 1. Bugyi 74 pont, 2. Örkény 73, 3. Aranyszarvas SE-Tápiószentmárton 56. Márpedig ha úgy alakul, hogy két éven belül két különböző csapattal is előrelép egy osztályt, még az is előfordulhat, ezen attrakció méltó lezárása lehet egy többet ígérő, de hosszú kifutású karriernek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4118048832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása