PONYVALEGÉNY

Déri Miksa utca: sziget a betonrengeteg közepén

FOTÓGALÉRIA | A szemnek is tetszetős övezetet alakítottak ki Józsefvárosban

2023. február 05. - Horváth M. Attila

deri_kopf.jpgIdestova három hónappal ezelőtt, 2022. november 12-én adták át hivatalosan a megújított Déri Miksa utcát a főváros VIII. kerületében, amelynek lezárásáról annak idején honlapunk is beszámolt.

A június egészen máshogy simogatott. A tiszta erőből nyár érzéséhez nem kellett napestig R-GO-számokat bömböltetni a nagyfatertől örökölt Onkyo névre keresztelt, a Négy Tigris kezdeti időszakából beszerzett kétkazettás magnón. Aztán eljött a tiszta erőből por korszaka gyanús, finoman formázott zacskók nélkül. Függővé nem tette a Nagyfuvaros vagy éppen az Auróra utcában lakókat, akik alig várták az őszt – hogy birtokba vehessék, hogy visszakaphassák megszokott életterüket, amelyen közlekedtek, ha a Szent Kozma Egészségügyi Központba indultak reumával vagy a Teleki téri piacról igyekeztek kurkumával. 

deri_2.jpg

A november is cirógatott – legfőképpen a lelkeket. Merthogy az ősz nem a szmokingot öltő és szemüveget viselő Richard Gere személyében érkezett, sokkal inkább zenés vonulással, hip hop táncelőadással, papírsárkány- és lámpáskészítéssel, valamint mézkóstolóval. A közelítő tél még betakarta a megszépített, a Rákóczi térig vezető világos térkövekkel díszített közterületet, amely a januári, napsütötte tavaszias hangulatban üde arcát mutatta. Fény utca lett a Déri Miksából, mert sokkal tágasabbá, mívesebbé vált, s amely méltóképp ragyoghat tovább Józsefváros egén. 

deri_3.jpg

deri_miksa_keretes.jpg  59  fa díszíti majd a Déri Miksa utcát

145  napig tartott a megújítás

539  millió forintba került az újjávarázsolás

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1018041588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása