PONYVALEGÉNY

Szögi István: Ostrava, országos csúcs

A veszprémiek olimpikon atlétája Csehországban remekelt

2023. február 04. - Horváth M. Attila

szogi_istvan_atletikahu.jpgAz atléták élete nem csak játék és mese. Edzés gyakorlás hátán, de a valódi megméretés a versenyek idején jön el.

Idén egyelőre csak néhány fedett pályás versenyen indultam idáig, amelyekre nem is nagyon készültünk. Éppen ezért különösen jó érzés számomra, hogy így is sikerült a 2000 méteres országos csúcsot megdöntenem, amit ráadásul a világ legrangosabb fedett pályás versenyén Liévinben, Franciaországban tettem meg. 

Szögi István a fentieket idestova egy esztendeje, honlapunk Sportágválasztó rovatában nyilatkozta. Az olimpikon atléta számára azóta sincs megállás, valóságos veszprémi Forrest Gumpként szedi a lábait, belepumpálva az izmokba és a tüdőbe megszámlálhatatlan kilométert. 2023. február 2-án azonban nem csupán a medvék bújtak elő a barlangjukból, hanem Szögi István is hallatott magáról. A hangulatos, közel háromszázezer lakosú Ostravában, az egykori „villamosvárosban” ha nem is kötött, de kétségkívül fedett pályán közlekedtek a nemzetközi atlétikai verseny vonatkozó résztvevői. Köztük volt a magyar legény is, aki egymérföldes távon a hatodik helyen zárt, csakhogy a 3:58.00 perc Gothár Péter fenomenális alkotásának címét idézi. Megáll az idő. Az SVSE kiválóságának az országos csúcs eléréséért ennyi minimum dukál.      

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr718041522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása