PONYVALEGÉNY

SPORTKARÁCSONY. Aki beavat a legszentebb ünnep rejtelmeibe: MÁRTON ANITA, olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok magyar súlylökő

„Amióta a kislányunk megszületett, azóta a közös díszítésen még nagyobb hangsúly van”

2023. december 24. - Horváth M. Attila

sportkaracsony_kopf.jpgAhogy a különböző sportágak kiválóságai, úgy az idei esztendő is heroikus hajrába kezdett. A 2021 óta és mindig csak decemberben jelentkező rovatunkban nagyszerű sportemberek fogalmazzák meg gondolataikat a karácsonnyal és az új évvel kapcsolatban. Akivel ezúttal ünnepi hangulatba kerülünk: a 2023-ban visszavonult atléta, a Békéscsabai AC kiválósága, Márton Anita, olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok magyar súlylökő.

marton_anita_2.jpgmini_karacsonyfa.jpgAmit nekem jelentenek december utolsó napjai – három szóban: Megnyugvás, család, pihenés.

mini_disz.pngAz ünnepi asztalról nem hiányozhat: A halászlé és a bejgli. Családi hagyomány, hogy 24-én ebédre mindig halászlé és sült hal van. Az ünnep többi étele évről évre változik.

mini_karacsonyfa.jpgHa szaloncukor, akkor... Az az igazság, hogy nem szoktunk szaloncukrot vásárolni. Egyrészt nem vagyunk a családdal édesszájúak, inkább a sós rágcsa a gyengeségünk. Másrészt amíg sportoltam, addig próbáltam nagyon odafigyelni az étkezésekre, így a csoki mindig is fölösleges kalória volt. Ha kapunk a családból vagy megkínálnak, akkor megkóstolom azért, és a zselés a kedvencem.

marton_anita_aranyerem.jpgmini_disz.pngAmi nélkül számomra nem létezik karácsony: Karácsonyfa és ünnepi díszítés. Amióta a kislányunk megszületett, azóta a közös díszítésen még nagyobb hangsúly van. Szinte minden nap kikerül valamilyen új dísz a házban.

mini_karacsonyfa.jpgAmikor és ahogy kiderült, hogy az ajándékokat nem a Jézuska hozza: Már nemigen emlékszem rá, hogy mikor derült fény az igazságra. De arra igen, hogy mindig is próbáltam kilesni a Mikulást és a Jézuskát is, de a szüleim ügyesebbek voltak.

mini_disz.pngEmlékezetes ünnepi sportélményem: Hagyomány nálunk, hogy 24-én délelőtt még vannak edzések. Miután mindenki végzett, egy közös játékkal zárjuk az edzést, legyen az sorverseny, kosárlabda, kiütős, majd mindenkinek boldog karácsonyt kívánva hazaindulnak az atléták. Ki közelre, ki messzebbre.

marton_anita_marton_luca.jpgmini_karacsonyfa.jpgÉletem legszebb karácsonya: A kislányunkkal töltött első közös karácsony. Látni, ahogy csillog a szeme a karácsonyfa láttán, ahogy próbálja díszíteni vagy lebontani a fát, kibontani az ajándékokat.

mini_disz.pngMegfogadom 2024-re, hogy: Megpróbálok többet pihenni és nem túlvállalni magam a különböző teendőkkel. Sajnos ez egy rossz tulajdonságom. (nevet)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8418287517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása