PONYVALEGÉNY

Csak a III. Kerületi TVE-től búcsúzott: Szalai Vilmos mégis folytatja karrierjét

A négy és fél szezon után elköszönő védő alacsonyabb ligában futballozik

2023. február 04. - Horváth M. Attila

szalai_vilmos_kopf.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | A télen négy és fél szezon után az Aczél Zoltán által felkészített III. Kerületi TVE-től távozó Szalai Vilmos bár a klubhonlapnak adott interjújában egyértelműen karrierje lezárásáról beszélt, a remek alapokkal rendelkező, harminckettedik életévében járó hátvéd a tavasszal is szerelést ölthet.

Alig egy hét telt el a bejelentés óta, amikor hirtelen nagyot fordult a világ. Nincs ebben semmiféle magasztos malícia vagy finom fedésű bökdösődő mondat. Érthető, hogy a labdarúgó végül a folytatás mellett döntött, miközben így fogalmazott: 

(…) December 23-án újdonsült apuka lettem, és úgy gondolom, minél több minőségi időt szeretnék tölteni a családommal, másrészt sokan tudják, hogy főállásban, heti és napi szinten a családi vállalkozásunkban dolgozom, ott minél több szerephez szeretnék jutni, amihez sokkal több idő kell. A jövőmet és a családom jövőjét tekintve szeretnék nagyobb és több lehetőséghez jutni, a jelenleginél is komolyabb kihívások elé szeretném állítani magam, ebből a szempontból tehát a jövőmet kell megalapoznom. De fontos szempont volt az is, hogy ennyi év után, azokkal az eredményekkel, amelyeket közösen elértünk a Kerülettel, úgy érzem, most van a legjobb pillanata annak, hogy befejezzem, mert így pozitív élményekkel tudom lezárni a karrierem. 

szalai_vilmos_usc_mank.jpgA félénk január még ismerkedett a komor hangulatban talált 2023-as esztendővel, amikor a fenti nyilatkozat megszületett, hogy aztán bő egy héttel később az 1934-ben alapított osztrák USC Mank szurkolói arról értesüljenek, hogy két új futballistát köszönthetnek a tavaszi idény rajtján, ugyanis Daniel Rechberger mellett Szalai Vilmos személyében (újabb) magyar játékos csatlakozott a kerethez. 

Szalai Vilmos döntése abból az aspektusból abszolút érthető, hogy az a liga, amelynek az USC Mank is a tagja, úgyszólván „kijárós” bajnokság, avagy a légiósoknak – a mérkőzéseken nyújtott teljesítmény függvényében – a legtöbbször elég az is, ha az aktuális találkozót megelőző utolsó edzésen részt vesznek, majd másnap a meccs után indulhatnak haza. Márpedig a jelenlegi évadban az NB III Nyugati csoportjában eredetileg a feljutásért küzdő, ám annak esélyét nagy valószínűséggel elveszítő III. Kerületi TVE-nél magasabb edzésszámmal és – senkit sem megbántva, még ha az ősszel produkált eredményekben ez nem is mindig tükröződött vissza, a felkészítő szakvezetőt ismerve – nagyobb profizmussal készülnek a keret tagjai, mint az USC Mank törzsgárdistái.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8418041528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása