PONYVALEGÉNY

Konfliktus vezethetett az élcsapat kapitányának távozásához

Futó Zsombor, Hadaró Valentin és Nikitscher Tamás személyében alapembereit veszítette el a Pécsi MFC, amelyről jelen állás szerint elképzelhetetlen, hogy megismétli őszi remeklését

2023. január 14. - Horváth M. Attila

futo_zsombor_akcio.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngPÉCS | Több forrásból is úgy értesültünk, a vezetőedzővel volt konfliktusa, ezért nem lehetett maradása az NB II-ben pazar őszt produkáló, 20 forduló után 39 ponttal a második, tehát feljutó helyen telelő PMFC-ben a korábbi csapatkapitánynak, Futó Zsombornak.

Nem számít vándormadár-típusnak a korábbi utánpótlás-válogatott futballista, a január 31-én a 31. születésnapját ünneplő középpályás, aki ha nem is mindvégig, de öt szezonon át viselte a Pécsi MFC mezét. A fedezet ugyanis ezt megelőzően öt évadon keresztül volt a Siófok játékosa. Miután még viszonylag friss az elválás ténye, konkrétum még érthetően nincs az ügyében, nem kétséges, hogy kvalitásai alapján nem marad egyesület nélkül az ősszel sérüléssel bajlódó labdarúgó, akinek a hírek szerint volt konfliktusa Weitner Ádám vezetőedzővel, ez vezethetett a – meglehetősen mókásan hangzó, hivatalosan mégis – közös megegyezéssel történő szerződésbontáshoz. 

Nem marad Pécsen Hadaró Valentin sem, ám a balhátvéd helyzete speciális: a korábban Kaposváron berobbanó futballista az élvonalbeli Kecskemét kölcsönjátékosaként szerepelt a PMFC-ben, ám a KTE a télen visszarendelte, mi több, csatlakozott is a Beleken edzőtáborozó alakulathoz. Hogy nem került ismeretlen közegbe, azt az is jelzi, hogy a román élvonalbeli Universitatea Craiova elleni, 3–1-re elveszített felkészülési találkozón a magyar együttes színeiben a védő bizonyult eredményesnek. A rutin mellett a fiatalabb korosztály is képviselteti magát a tavasszal a Pécs–Kecskemét vonulatban, lévén a KTE kivásárolta szerződéséből Nikitscher Tamást. Bárhogy is nézzük, összesen három alapember távozott a télen a PMFC-től, a feljutás kiharcolása innen nézve már jóval több volna, mint bravúr…

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2418026188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása