PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: GOLOPENCZA NÓRA, az UVSE vízilabdázója

„Az elsődleges célom, hogy a játékom fejlődjön mind védekezésben, mind támadásban”

2022. november 18. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Golopencza Nóra, a női vízilabda OB I címvédője, a 7-szeres magyar bajnok UVSE vízilabdázója.

golopencza_nora_portre.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: A szüleim már kislánykoromban fontosnak tartották, hogy rendszeresen mozogjak, elsősorban az úszást kellett elsajátítanom. Négyévesen kezdtem el versenyszerűen úszni, és annyira megszerettem a vizet, hogy majdnem nyolc évig folytattam az úszást igen komoly szinten. 2017-ben éreztem úgy, hogy számomra az úszás már nem izgalmas, egyedül éreztem magam a vízben, ezért döntöttem a vízilabda mellett. Tetszett a csapatok összhangja, a mérkőzések változatossága és az, hogy közösen küzdünk, játszunk egy célért.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Talán a legmeghatározóbb „élménysorozatom” – ha lehet így fogalmazni – az elmúlt félév volt. Tavasszal egy ujjtörésből való visszatérésem után lehetőséget kaptam a női OB I döntőjének második mérkőzésén, ahol a csapat nagyszerű játékának köszönhetően megnyertük a bajnokságot. Ezt követte az ifjúsági bajnokság döntője, amit szintén sikerült megnyernünk. A nyár folyamán két nemzetközi világversenyen is részt vehettem, az U19-es Európa bajnokságon, ahol ezüst-, és az U18-as világbajnokságon, ahol bronzérmesek lettünk.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Az elmúlt két évben kezdtem el az UVSE felnőtt csapatával is edzeni, így szerencsésnek mondhatom magam, hogy olyan nagy nevekkel gyakorolhattam és tréningezhetem jelenleg is, mint Keszthelyi-Nagy Rita, Szücs Gabriella, Ábel-Antal Dóra és Magyari Alda Manon. Nagyon becsülöm a játékukat és igyekszem minél többet tanulni tőlük.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Ezen a nyáron nagyon jó barátságot kötöttem csapattársammal, Hajdú Katával. Rajta kívül a csapat fiatalabb tagjaival, köztük a húgommal, Szonjával is nagyon jóban vagyok.

Szezonbeli emlékezetes esemény: Ahogy korábban említettem, az előző szezon felnőtt és utánpótlás döntői voltak számomra igazán emlékezetesek. Ott úgy éreztem, hogy a csapatunkat semmi sem tudta volna megállítani és megakadályozni abban, hogy megszerezzük az aranyérmet.

uvse_felnott_golopencza_nora.jpg

Célkitűzés a jelenlegi évadra: Az elsődleges célom, hogy a játékom fejlődjön mind védekezésben, mind támadásban. Szeretném azt elérni, hogy több bátorságom legyen a támadásokban, hogy így segíthessem a csapatot a győzelem felé.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Természetesen a felnőtt és az ifjúsági bajnokságban a címvédés az egész csapat célja, így köztük az enyém is. Ezek mellett szeretnék ott lenni a nyár elején kezdődő U20-as válogatott felkészülésén is a 2023 augusztusban megrendezésre kerülő U20-as világbajnokság jegyében. Szeretnék az UVSE felnőtt csapatában tovább játszani, és ha lehetőségem lesz rá, akkor a felnőtt válogatottban is szerepelni.

Amelyik sportot még kedvelem: Bár abbahagytam, de az úszás mindig is azok közé a sportágak közé tartozott, amelyeket szerettem figyelemmel követni, régi nagy nevek, illetve korábbi ellenfelek, barátok miatt. Őszintén szólva, mindegyik sportot kedvelem, mindig találhatok valami újat, érdekeset, amit még nem tudtam róluk.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Igazából négy és fél éves vagyok egyetemista létemre és hatvan esztendő múlva is csak húsz leszek. Mivel február 29-én születtem, mondhatni, örök fiatal vagyok. (mosolyog)

Az éremhalmozó  Előtte az élet. Bár még csupán tizennyolc esztendős, máris rengeteg siker övezi Golopencza Nóra útját – nem úszásban, hanem vízilabdában. És hol van még a pályafutása vége! 

golopencza_nora_nyilatkozat.jpgA felnőtt csapattal eddig két bajnokságot, míg az utánpótlásgárdával három bajnokságot nyertem – adott helyzetjelentést GOLOPENCZA NÓRA, az UVSE 2004. február 29-én született reménysége. – Tagja vagyok a korosztályos válogatott csapatnak, 2021-ben az U17-es Európa-bajnokságon és 2022-ben az U18-as világbajnokságon harmadik, míg az U19-es Európa-bajnokságon második helyezést értünk el. 

Meglehet, nem is olyan sokára az első pozíciót is kipipálhatja, és akkor – már ami a legnemesebb medáliák számát illeti –, elmondhatja, hogy ötről a hatra jutott.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7317982444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása