PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: PERESZTEGI-NAGY KINGA, az UVSE vízilabdázója

Meghatározó játékossá válna klubcsapatában és a válogatott stabil tagjává válna a szélső: „Ha mindenki a legjobb teljesítményét tudja nyújtani, akkor bármire képesek lehetünk”

2022. szeptember 26. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: a 11-szeres magyar válogatott Peresztegi-Nagy Kinga, a 2021/2022-es szezonban a női vízilabda OB I-ben a bajnoki címét megvédő UVSE Európa-bajnoki 5. és U20-as világbajnoki 3. helyezett szélsője.

peresztegi_nagy_kinga_foto_uvsehu.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Az első edzőm, Hámori Péter még Győrben egy toborzás során figyelt fel arra, hogy jól bánok a labdával és elhívott egy edzőtáborba. Nagyon jó volt a hangulat a csapatban és egyből beleszerettem a sportágba. A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Talán ha egyet kellene választanom, akkor azt emelném ki, amikor először hallgattam válogatott mérkőzésen a magyar Himnuszt. Nagy megtiszteltetés és felemelő érzés a saját országodat képviselni. Emellett óriási élmény volt az első bajnoki döntőmben játszani és megnyerni azt, illetve felejthetetlen élmény marad a világbajnoki bronzérmünk is a junior-válogatottal. Akit a sportágon belül nagyra tartok: Benedek Tibor. Példaértékű, hogy milyen alázattal és szerénységgel állt a sportághoz. Szerencsésnek tartom magam, hogy személyesen is ismerhettem. Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Nagyon nehéz lenne egy személyt kiemelni, hiszen rengeteg baráti kapcsolatot köszönhetek a vízilabdának. Szezonbeli emlékezetes esemény: A legutóbbi évadban is sikerült megnyernünk a bajnokságot, de talán eddig ez hozta a legszorosabb párharcot. Nagy élmény volt ötméteres-párbajban legyőzni a Dunaújváros csapatát a Hajósban, majd egy szintén nagyon kiélezett meccsen a Tüske-csarnokban megszerezni az aranyat. Célkitűzés a jelenlegi évadra: Szeretnék az UVSE-ben meghatározó játékossá válni és a lehető legtöbbet hozzátenni az együttes sikeréhez. Ebben a szezonban a csapatunk még fiatalabb lesz, de azt gondolom, ha mindenki a legjobb teljesítményét tudja nyújtani, akkor bármire képesek lehetünk. Amit szeretnék elérni néhány éven belül: A klubcsapattal minél több sikert szeretnék elérni, a felnőtt válogatottban pedig minél több mérkőzést játszani és stabil kerettaggá válni. Szeretnék olyan játékos lenni, akire mindig, minden helyzetben lehet számítani. Amelyik sportot még kedvelem: Mielőtt belevágtam a vízilabdába, sok éven át teniszeztem és kézilabdáztam. Mindkét sport nagyon közel áll hozzám, nézni is szeretem őket, amikor van rá lehetőségem. Amit eddig még nem tudtak rólam: A Corvinus Egyetemen pénzügy-számvitel szakon tanulok, érdekel ez a szakterület. Nagyon szeretek utazni, új helyeket, kultúrákat, embereket megismerni.

brigitte_sleeking_peresztegi_nagy_kinga_foto_getty_images.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3017940802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása