PONYVALEGÉNY

Felsőpakony: tízedikre bajnoki győzelem – vezéráldozattal

Megyesi László alakulata augusztus 27., azaz kilenc sikertelen találkozó után nyert ismét, ám vezetőedzőjét elveszítette

2022. november 17. - Horváth M. Attila

megyesi_laszlo.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngFELSŐPAKONY–VS DUNAKESZI 2–1 » Miután még a nyáron nyert legutóbb bajnokit a Pest megyei I. osztályban szereplő házigazda, alaposan ráfért a diadal az alakulatot több mint kétszáz mérkőzésen vezetőedzőként irányító Megyesi László alakulatára, amely az elmúlt hétvégén (ráadásul hátrányból fordítva) megszerezte szezonbeli második győzelmét – igaz, a társulat így is sereghajtó maradt.

Lehet, hogy megérte a piros lap? Megyesi László, a Felsőpakony trénere a 69. percben volt kénytelen elhagyni a számára kijelölt technikai zónát, márpedig ekkor még 1–1-re állt alakulata az újonc VS Dunakeszivel szemben. Miután az első félóra végén Balogh Bence bevette Sásdi Dominik kapuját, Kecskés Zoltán vendégcsapata szerezte meg a vezetést, csakhogy lélektanilag jókor, a második felvonás legelején Farkas Dominik is betalált Kovács Tamás hálójába. Ezután jött a fiatal szakember elküldése a kispadtól, ami után hat perccel a korábban Gyálon szép időszakot töltő Veibl Viktor góllal válaszolt, egyszersmind kialakítva a 2–1-es végeredményt. A Felsőpakony augusztus 27., azaz közel két és fél hónapja nyert ismét, a Pilissel (1–0) szemben elért győztes derbi óta kilenc találkozó telt el, ám Nagy Tamásék a Veresegyház (idegenben, 0–2), a Vác VLSE (otthon, 0–2), a Dunavarsány (i, 1–5), a Nagykáta (o, 0–2), a Pereg (i, 1–2), a Dunaharaszti (i, 1–2), a Budakalász (o, 0–3), a Gyömrő (i, 2–4) és a Biatorbágy (i, 1–2) ellen is pont nélkül maradt. 

felsopakony_cimer.jpgNehéznek ígérkező őszi hajrá  Kisebb csodára volna szüksége az egykor többek között ifj. Albert Flóriánt, if. Bene Ferencet, Kopunovics Gorant és Nyilas Eleket is foglalkoztató Felsőpakonyi KSE-nek, hogy ne sereghajtóként zárja az őszi idényt. Megyesi László gárdájára ugyan nem két, hanem három megmérettetés vár, meglehet, mindez csak előzetesen mutat jól a statisztikában, elvégre a 14. fordulóban a Győri Zoltán edzette bajnoki címvédő Gödöllői SK vendége lesz (november 19., szombat, 13:00), majd az idei záró játéknapon az újonc Bugyi-OBO-t fogadja (november 26., szombat, 13:00). November 30-án, szerdán 18:30-kor pedig a 8. fordulóból elhalasztott, Vincze Gábor dirigálta Vecsés elleni hazai bajnokijukat pótolják Matyi Mátyásék. Reálisan nézve a Bugyi-OBO ellen van esélye a három pontra a szezon során öt bajnokin is eredménytelennek bizonyuló, míg egyetlen meccset (Pilis, 1–0) kapott gól nélkül letudó pakonyiaknak – és kizárt, hogy nem ugyanezt gondolják fordított előjellel az újonc háza táján... –, márpedig a jelenleg 15. helyezett Gyömrőnek már most 9 egység áll a neve mögött, és a legutóbb a nyáron edzőváltáson áteső Biatorbágyot 0–2-ről 3–2-re Matyó Máté 91. percben szerzett góljával legyőző UFC még találkozik, ugyancsak hazai környezetben a Dunakeszivel...

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr117980686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása