PONYVALEGÉNY

Dankó Márton szerint az eltökéltség és a motiváltság volt a Siófok elleni Magyar Kupa-találkozó kulcsa

„Ezt a meccset mindenképpen meg akartuk nyerni és ezt senki sem nyomásként élte meg, hanem lehetőségként” - vallja a pesterzsébetiek labdarúgója, aki a Kecskemét II. elleni bajnoki végeredményével nem elégedett, pedig az ESMTK szombaton sem kapott ki

2022. október 26. - Horváth M. Attila

esmtk_akcio.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST » Ami összejött az ESMTK-nak a múlt szerdai, Siófok elleni Magyar Kupa-meccsen, sikerült a Kecskemét II. otthonában is véghez vinni Turi Zoltán brigádjának.

Ami ment hét közben, ment a hétvégén is. Hasmarssal küzdő, így a meccskeretbe sem kerülő futballisták helyett csupán arra gondoltunk, hogy míg a Liza kilencven perc után 1–1-es döntetlenre állt a Balaton-parti legénységgel szemben, Kecskeméten, a helyi „fakó” ellen ugyanezt mutatta a virtuális mátrixtábla. Csakhogy amíg előbbi összecsapáson volt „javítási lehetőség”, addig utóbbin nem lehetett. 

danko_marton.pngNagyon vártuk már ezt a szerdai mérkőzést, szerettünk volna bizonyítani elsősorban magunknak, hogy képesek vagyunk NB II-es csapatokat legyőzni és hogy a Soroksár elleni sikeres meccs nem csak véletlen volt – nyilatkozta honlapunk érdeklődésére DANKÓ MÁRTON, az NB III Közép-csoportjában szereplő és 14 forduló után 26 ponttal a tabella 4. helyén állomásozó ESMTK 21 esztendős labdarúgója, aki az október 19-i kupaderbin kezdőként 91 percet töltött a pályán, akkor a rutinos Márton Dávid váltotta. – Nagyon élveztem a találkozót az elejétől kezdve. Szerencsére nagyon jól kezdtünk, korán vezetést tudtunk szerezni, talán meglepve egy kicsit ezzel a Siófokot. Így is terveztük, hogy az elejétől kezdve megnyomjuk a meccset és próbáljuk minél hamarabb magunkhoz ragadni az előnyt. A csapaton a találkozó előtt és alatt végig az látszott, hogy motiváltan és felszabadultan játszunk. Meglátásom szerint, amiben felül tudtuk múlni a Siófokot, az az, hogy rendkívül motiváltan és eltökélten léptünk pályára, ami nagyon jellemző az együttesünkre. Ezt a meccset mindenképpen meg akartuk nyerni és ezt senki sem nyomásként élte meg, hanem lehetőségként, így nagyon lelkesen és koncentráltan álltunk bele, az edző utasításait betartva, egy csapatként működtünk együtt. Ami pedig a sorsolást illeti, örülünk, hogy erős riválist kaptunk. Szeretnénk ellenük is bizonyítani, hogy képesek vagyunk NB I-es gárdával szemben is felvenni a versenyt. Mindenképpen jó mérkőzésre számítok, amelyen remélhetőleg mi tudunk majd diadalmaskodni. 

Mindehhez azért a legutóbbi NB I-es játéknapon a Debreceni VSC otthonában 3–2-re nyerő Kisvárdának is lesz egy-két szava, mint ahogy a „Lizának” is volt Bács-Kiskun megyében, ugyanis szombaton már újabb összecsapáson izzadhattak az Ady Endre utcai legénység tagjai.   

danko_marton_portre.jpgA Kecskemét ellen sajnos rosszul kezdtük a bajnokit, az ellenfél már korán vezetést szerzett, de úgy érzem, hogy onnantól kezdve magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést – emlékezett vissza a közelmúlt eseményére a hét utolsó napján csak kispados DANKÓ MÁRTON. – Nagy mezőfölényben játszottunk, ám sajnos ez a gólok számában nem mutatkozott meg. Úgy érzem, végig uraltuk a találkozót, de három-négy nagy helyzet kivételével sok ziccert nem tudtunk kialakítani. Látszott a csapaton a fáradtság, hogy a szerdai százhúsz perc sokat kivett belőlünk, át ezzel együtt összességében nem vagyunk elégedettek az eredménnyel.

Jó kérdés, vajon „látatlanban” vasárnap is nemet mondana Turi Zoltán legénysége az 1–1-re? Október 30-án, 13 órai kezdettel a Hódmezővásárhellyel meccsel az ESMTK, márpedig a fővárosba utazó vetélytárs jelenleg vezeti a mezőnyt, lévén 35 ponttal a tabella első helyéről várja a rangadót.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6217962886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása