PONYVALEGÉNY

A Mosonmagyaróvárról idény közben távozó Hajtai Vanessza bemutatkozott új csapatában

A Békéscsaba a félidei egygólos előny után kétgólos kudarcot vallott hazai környezetben az MTK ellen

2022. október 24. - Horváth M. Attila

hajtai_vanessza_foto_elorenksehu.jpgNémiképp váratlanul kérte klubját, az előző évadban a női kézilabda NB I-ben bronzérmet szerző Mosonmagyaróvárt, hogy bontsa fel szerződését, ám Hajtai Vanessza nem sokáig maradt csapat nélkül.

A 27 éves balszélső – aki korábban szerepelt az Eszel-iszol nevet viselő rovatunkban – a jelenlegi szezon során öt bajnokin erősítette a Motherson Mosonmagyaróvári KC-t, és ami érdekes vele kapcsolatban, csak azokon az összecsapásokon szerzett gólt – mindannyiszor hazai környezetben –, amikor nyert a(z akkori) csapata, avagy megfordítva: ha a tapasztalatnak híján nem lévő kézilabdázó betalált, a mosoniak nem kaptak ki. A Kisvárda ellen kétszer (35–27), az Érd ellen négyszer (35–24), míg a Dunaújváros ellen háromszor (44–31) bizonyult eredményesnek, miközben idegenben a Ferencváros (kiélezett meccsen vállalható 26–24-es vereség) és a Debrecen (30–24-es kudarc) sem talált be. 

A sors fordított egyet a balszélső helyzetén, mert bár az elmúlt hét péntekjén bemutatkozott az Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE színeiben, ám hiába a hazai pálya, a viharsarkiak színeiben egyelőre nem volt eredményes. A fenti sorminta viszont annyiban folytatódott, hogy a társulata sem nyert, hiszen az edzőt váltó MTK – Vida Gergő helyét ideiglenesen Kekezovics Marinko foglalta el – úgy aratott 27–25-ös diadalt, hogy a fővárosiak a szünetben még egygólos hátrányban (14–13) voltak. Jóllehet, a női NB I 7. fordulójára a közelgő Európa-bajnokság miatt december 17-ig várni kell, az ünnepi készülődés közepette egyvalakire másfajta készülődés is vár: no igen, hivatalosan aznap a Hajtai Vanesszával felálló Békéscsaba a Hajtai Vanesszát értelemszerűen nélkülöző Mosonmagyaróvárt fogadja.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1317961964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása