PONYVALEGÉNY

Kercsó Bence: „Sikerrel vettük ezt az akadályt is” – az iváncsai futballparádé Dunaújvárosban folytatódott

Szombaton sem lassított a szerdán a Ferencvárost a Magyar Kupából kiejtő Tóth András edzette társulat, amely a bajnokságban a nagy esélyest győzte le

2022. október 23. - Horváth M. Attila

kercsobence_foto_infostarthu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngDUNAÚJVÁROS–IVÁNCSA 1–4 » Magyar Kupa-továbbjutás után Fejér megyei presztízscsata, bajnoki rangadó. Ez várt az NB III Közép-csoport 14. fordulójában Tóth András vendégcsapatára, amely Vallejos Dominique, Kercsó Bence, Cseszneki Richárd és Maka Alex góljával már 4–0-ra (!) is vezetett, Csiki Norbert révén csak a szépítés jött össze Horváth Ferenc alakulatának.

Első a Fradi, második a Dunaújváros. Ez volt a jelszó ezen a héten Iváncsán, és tulajdonképpen másképpen értelmezve is igaz a megállapítás, hiszen a szerdai kupavetélytárs éllovas a saját (élvonalbeli) bajnokságában, miként a szombati bajnoki rivális is második – lett volna, ha legyőzi Suszter Lászlóékat. Szó se róla, a legnagyobb sansz ezúttal kínálkozott a Dunaújváros számára, amelynek csak erre a meccsre kellett fókuszálnia, játékosai lábában nem volt százhúsz perc első osztályú ellenféllel szemben, edzhetett, készülhetett, finomhangolhatott. Amire csak kevesen számítottak: háromgólos iváncsai diadal született szombat este. 

kercsobence_portre.jpgIszonyú nehéz hetet zártunk a szombati nappal, de sikerrel vettük ezt az akadályt is, hiszen egy nagyon jó erőkből álló Dunaújvárost sikerült nagyobb gólkülönbséggel megverni, úgyhogy tényleg nagybetűs CSAPAT a miénk, le a kalappal mindenki előtt – nyilatkozta honlapunk érdeklődésére az iváncsai társulat egyik legjobbja, a 2015 tavaszától két és fél szezonon át éppen Dunaújvárosban futballozó KERCSÓ BENCE, aki szerdán győztes, míg szombaton „csak” megnyugtató második gólt szerzett. – Haladunk tovább az utunkon a célunk felé, csináljuk, amit kér tőlünk a mester. És hogy ez mire lesz elég? Majd a végelszámolásnál eldől! 

Az viszont már most biztos, hogy az Iváncsa futballtörténelmet írt, elvégre a Ferencváros ebben a szezonban már csupán valamelyik európai kupasorozatot nyerheti meg, a hazait semmiképp sem – a lelkes, nagy szívvel és még nagyobb akarattal küzdő Iváncsának köszönhetően. 

kercsobence_portre.jpegNagyon vártam ezt a meccset, talán túlságosan is – tekintett vissza a hétközi Magyar Kupa-találkozóra az Iváncsa KSE 24 esztendős középpályása, KERCSÓ BENCE, aki az Érdi VSE-ben induló karrierje kezdetén hat és fél évig pallérozódott a Ferencváros utánpótlásában. – Szerintem ezt mindenki nevében mondhatom: bíztunk abban, hogy ez a szerdai nap a miénk lehet és így is lett! A mérkőzést nagy szenvedéllyel éltem meg, hiszen nem mindig játszunk ilyen vagy ehhez hasonló találkozókat. Nagyon nagy siker volt, mert hittem benne, ha már a Gyirmót ellen fel tudtuk venni a versenyt, akkor a Fradi ellen is megpróbáljuk, így is lett, tényleg minden összejött, felborítottuk a papírformát, de ezért szép játék a foci, mert nem mindig a papíron erősebb csapat nyer! 

Ami 2022 őszén összejött, sikerülhet 2023 telén is? Hiszen a következő fordulóra február elején kerül sor, akkor az Iváncsa az NB II-ben szereplő, Mátyus János trenírozta Budafoki MTE-t fogadja majd. 

kercsobence_portre_1.jpgA kupasorsolásnak nagyon örülök, hiszen két évet játszottam Budafokon – tekintett előre a 2017 őszétől két szezonon át a Promontor utcában futballozó, azon időszakban összesen 68 másodosztályú bajnokin 6 gólt szerző KERCSÓ BENCE. – Szeretnénk ellenük is nagyon jó mérkőzést játszani. Természetesen papíron ők az esélyesebbek, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy meglegyen a továbbjutás!

És ami ennél is nagyobb szó: erre meg is van minden esélye az Iváncsának. Kőkeményen megdolgoztak érte, hogy így legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr217961046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása