PONYVALEGÉNY

Horváth Ferenc visszatérései dunaújvárosi győzelmekkel párosultak

Az NB III Közép csoportjában szereplő alakulat edzője a Budapest Honvéd és a kecskeméti „fakó” otthonában is sikerre vezette övéit

2022. szeptember 09. - Horváth M. Attila

horvath_ferencjpg.jpgfociakobon_ponyvalegeny_lead.pngKECSKEMÉT II.–DUNAÚJVÁROS 1–3 » Déja vu érzésekkel léphetett be a Bács-Kiskun megyei egyesület sporttelepének kapuján a korábbi 32-szeres válogatott támadó, Horváth Ferenc – nem véletlenül. Amíg az NB III Közép-csoport 7. fordulójában a KTE második számú gárdája ellen meccselt, két héttel azelőtt Kispesten vizitált tanítványaival.

Tíz esztendő nagy idő. Alighanem tisztában van a fenti mondat tartalmával Horváth Ferenc, aki a 2012/2013-as szezonban irányította a(z akkor is) élvonalbeli Kecskemét gárdáját, míg a 2021/2022-es évad során a Budapest Honvédot gardírozta – a kispesti szurkolók már csak tudják, hogy inkább kevesebb, mint több sikerrel. Augusztus 21-én vasárnap az 5. forduló keretében az „állandó segítője”, a már 2011-ben az NB II-es Szigetszentmiklósi TK-nál is másodtrénerként funkcionáló Szamosi Tamás által dirigált Budapest Honvéd II.-vel találkozott a Dunaújváros, így Horváth Ferenc rövid időn belül visszatért a főváros XIX. kerületébe. Szó se róla, a találkozót követően boldogan indulhatott útnak a nyáron átvett csapatával, lévén a Fejér megyeiek Novák Zsombor, Hesz Olivér és Székely Benedek góljával 0–1-es félidőt követően 3–0-s diadalt arattak. 

Az elmúlt víkenden a korábbi kiváló középpályás, Szabó Tibor – aki nem tévesztendő össze az ex-kispesti, az elmúlt években menedzserként dolgozó fedezettel – irányította, többek között Kersák Rolanddal, Buna Gáborral, Gréczi Mártonnal és Sági Milánnal felálló Kecskemét II. fogadta az újvárosi legénységet. Nos, ezen a „visszatérős” bajnokin sem volt különösebb problémája a csatárból lett vendégedzőnek és brigádjának, ugyanis Csiki Norbert a 8. és a 40. perc között klasszikus mesterhármast szerezve már a szünet előtt eldöntötte a három pont sorsát, miközben a házigazdának Gréczi Márton révén csak a szépítés jött össze a folytatásban (1–3). 

A Dunaújvárosra mindenesetre az NB III Közép csoport 8. fordulójában nem vár könnyed kaland, ugyanis szeptember 11-én, vasárnap 16 órakor a még veretlen, 17 ponttal negyedik helyezett Horváth-gárda a jelenlegi évadban csupán egyszer vereséget szenvedő, 18 egységgel bronzérmesként tanyázó Hódmezővásárhelyi FC-t látja vendégül. Hazai diadal és az eredmények – újvárosi szempontból – szerencsés alakulása esetén a Fejér megyeiek akár az élre is állhatnak vasárnap este, ám ahhoz az szükségeltetne, hogy a Paks II. otthonában legfeljebb döntetlent érjen el a legutóbb a Monort 4–0-ra verő ESMTK, míg Cegléden a házigazda Vasutas legyőzze a jelenlegi listavezető, Maka Alex által repített Iváncsát.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1117928099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása