PONYVALEGÉNY

A háború áldozatai

Korlátozások (k)útja: töltőállomás, végállomás

2022. június 25. - Horváth M. Attila

img_20220610_174923.jpgSzáz helyett csupán ötven liter üzemanyagot tankolhatnak járművükbe a MOL vagy az OMV töltőállomásaira a szó átvitt és nemes értelmében is beguruló autósok. Kár a gőzért – kár a benzinért?

Elcseszett, kezeletlen beteg ember. Túl régóta gondolta ezt a férfi, aki az elöl és hátul is kapucsínószínű csíkokkal dekorált, nem gyári hibás boxeralsóján megigazította a hózentrógert, majd a kétliteres klasszikus kézbevétele után behúzta maga mögött a fridzsiderajtót. Már napok óta ott élt, benn a hűtőben, két rúd párizsi és a nemespenészes sajt között összekucorodva, hiszen a spájz nem adott elég hűvöset, de a hőség csak nem akart szűnni. Támadott jobbról és balról, mint a magyar válogatott a szemlátomást szédült-bódult angolok ellen, ám a csoki-vanília mámoros ízorgiája jelentette az átmeneti megoldást, ezzel a kombóval csak ellesz valahogy. 

Valahogy. Sűrűbben gondolt a szóra, mint a nagyon is közelről menekülők, a majd mindent hátrahagyók a határ túloldalán. Gyűlölte azt a két lábon járó megtestesült ördögöt, hiszen Vlagyimir őrülete nem ismert sem Istent, sem embert – a spanyol paradicsomot nyálát csorgatva közelről kóstolgató Pistám apósára emlékeztette. Nem értette az egészet. Miként lehetséges, hogy a kenyérnek látszó kilós valamiért már hétszáz forintot kérnek – ez volt a lecsücsülök pékné módra... –, miközben két éve még ennek nagyjából a felét a boltban hagyva kenhetett margarint, kacsazsírt vagy szilvalekvárt a legalapvetőbb élelmiszerre? Hogy fordulhat elő, hogy a dobozos tej az egyik nap még kétszáztizenkilenc, a másik nap már kétszáznegyvenkilenc, per momentán pedig háromszázöt forintba kerül? 

img_20220610_174835.jpg

És akkor most itt van az újabb fejcsóválós történet a benzinnel. Nem véletlen, hogy már korlátozzák, mennyit tankolhat a Forddal, Suzukival vagy az Audival érkező. Ötven liter. Ásványvízből lehet sok, üzemanyagból lehet kevés. A dobozban már nem sok ínycsiklandó finomság maradt, így jutott némi többletidő a gondolkodásra: ez már a vég vagy még csak a kezdet? Esetleg a vég kezdete? A műanyag bodega alján járt a fém kanál, sűrűn karistolva a felszín tetejét. Nyaljuk a fagylaltot – a mézesmadzag rég elfogyott.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3817866855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.26. 17:01:23

Nem Putyint kell okolni ezért az egészért, hanem az okosokat, akik jól kiálltak a szabadságért, jól megbüntették személyesen Putyint, és azóta egyre jobban szívunk mi. Meg persze én szívesen látnám akasztófán azokat a tőzsdespekulánsokat is, akik mihelyt megtehetik, azonnal az égbe emelik bárminek az árát, mintha az megoldaná rajtuk kívül bárki más problémáját. Ők mindenesetre meggazdagodnak.

birkamenet 2022.06.26. 19:22:01

@Androsz:

Takarodsz v issza a ruszki hazádba te HAZAÁRULÓ ruszki kém putyin gazdád f.arkát tovább szopni. Majd azután hányd ide ezt a fidernyák agymosó szövegedet, ha 56-ban a betolakodó ruszkik behatoltak a lakásodba, hátrtakötözték anyád, apád, gyereked kezét majd utána tarkón lőtték őket, a feleségedet meg a fél Vörös haccsereg erőszakolta meg. Búcsúzóul teljes rommá lőtték a 100 ezres városodat (avagy 1000 zsákfalut) és felajánlották, hogy ha eltakarodsz Magyarországról és az övék lehet az ország, akkor hajlandók veled békét kötni.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.27. 13:43:40

@birkamenet: Megmagyarázom, mert úgy látom, szükséges. Ne kenődj el, nem lehet mindenki okos. Szóval én az oroszokat nem szeretem, Putyint még kevésbé. De ha a Nyugat úgy tesz, mintha a gazdasági válságról kizárólag Putyin tehetne, senki más, akkor már megint csak kimosakodnak, elhárítják a felelősségét annak, hogy óvatoskodva ők is táplálják a háborút, épp csak annyira, hogy ne legyen vége. A híres embargó meg csak annyira volt jó, hogy az égbe szöktek az árak, Putyin meg, köszönhetően az embargónak, magasabb áron passzolhatta el az áruját. Zseniális, köszönjük a Nyugat szemétládáinak.
süti beállítások módosítása