PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Barabás Ádám: „Ez életem legszebb gólja, hihetetlen érzés volt ennyi ember előtt betalálni”

Egyszerű játék a futball: a Gödöllői SK fiatal labdarúgója azért érkezett a télen a klubhoz, hogy bajnok legyen és új csapatával kivívja az NB III-as szereplést

2022. május 31. - Horváth M. Attila

barabasadam.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto_1.pngGÖDÖLLŐ » Amikor már mindenki a lefújásra várt, elég volt egy hiba, és a támadó meglódult. Ezer szem szegeződött rá, s ezúttal a fiatalság győzött a rutin felett: angyali nyugalommal helyezett a házigazda Dunaharaszti MTK kapujának jobb alsó sarkába, megerősítve, bebiztosítva csapata számára a Pest megyei I. osztályú bajnoki címet.

ponyvalegeny_mini_uj_1.jpgElőzetesen azt nyilatkozta, győzni mennek Dunaharasztiba – hát összejött. A sikert így gondolták?

Igen, így terveztük – felelte a Ponyvalegény kérdésére Barabás Ádám, a Pest megyei I. osztályú bajnokságot 74 ponttal megnyerő Gödöllői SK télen igazolt 21 esztendős támadója, aki 15 „megye-egyes” bajnokin úgy jutott 12 gólig, hogy a tizenkettediket az elmúlt hétvégén a Dunaharaszti MTK otthonában, a „bajnoki döntő” véghajrájában szerezte, beállítva az 1–2-es végeredményt. – Hittünk magunkban, mindenki fejében csak a győzelem és a bajnoki cím volt.

ponyvalegeny_mini_uj_1.jpgNem biztos, hogy a DMTK otthonában elért találata volt a Gödöllő színeiben szerzett legszebb, de hogy az egyik, ha nem a legemlékezetesebb, az biztos. Mikor tudatosult önben, hogy megvan az aranyérem? 

De biztos! Ez életem legszebb gólja, hihetetlen érzés volt ennyi ember előtt betalálni. Kilencvenkettedik perc, győztes gól, bajnoki cím.

barabasadam2.jpgponyvalegeny_mini_uj_1.jpgKétségtelen, volt mit megünnepelniük, és bár az elmúlt években újra egyre népszerűbb nóta szövege szerint az éjjel soha nem érhet véget, de vasárnap azért valamikor befejeződött a mulatozás?

Persze, egyszer minden véget ér, ha elfogy az alkohol… (nevet) A közös ünneplés is mutatta a csapategységet és az összetartást.

ponyvalegeny_mini_uj_1.jpgSzeptember végén ha nem is Petőfi Sándor, de valamelyik cimborája az Isaszeg elleni duplája után azzal áll ön elé, hogy meglásd, pajtás, „megye-egyes” bajnoki címet ünnepelsz május végén, megkérdőjelezi az illető elmeállapotát?

Nem véletlen, hogy félévkor a klubhoz kerültem, azokkal a célokkal, hogy megnyerjük a bajnokságot és feljutunk az NB III-ba. Mindenki hitt abban, hogy bajnokok leszünk!

ponyvalegeny_mini_uj_1.jpgÁtfutott az agyán, ha minden jól megy, akkor gyakorlatilag féléven belül két osztályt ugorhat előre?

Kiváló elmúlt félév van mögöttünk mind csapatként, mind egyénileg. Ez volt a célom, hogy minél magasabb osztályban mutathassam meg a tudásomat és reméljük, ez még folytatódik.

ponyvalegeny_mini_uj_1.jpgVan idő egy picit szusszanni vagy Győri Zoltán ezekben a napokban is szigorúan fogja önöket éppen az osztályozót szem előtt tartva?

Ez a sorsolás után kiderül, mindenesetre azt is bizakodva várjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5817844479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása