PONYVALEGÉNY

Heinrich Márk: visszatérés kapott találat nélkül – 376 perce nem kapitulált a Mosonmagyaróvár hátsó alakzata

A listavezető kapusa mellett a második félidőben pályára lépő Czingráber Máté is otthon érezhette magát idegenben az NB III, Nyugati csoport hétközi fordulójában

2022. május 07. - Horváth M. Attila

heinrichmark.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto_1.pngSOPRON–MOSONMAGYARÓVÁR 0–4 » Csak az első felvonás hajrájáig tartotta magát a nehéz helyzetben lévő, Bücs Zsolt trenírozta házigazda az NB III, Nyugati csoport szerdai 34. fordulójában.

Pedig lett volna miért visszavágnia a vendéglátónak. Az SC Sopron – akkor még Mátyus János vezetésével – súlyos, hatgólos pofonba szaladt bele Mosonmagyaróváron (6–0), ám október utolsó napján aligha gondolták volna a hűség városának labdarúgói, hogy a tavaszi egymás elleni meccsen az utolsó szalmaszálak egyikébe kapaszkodhatnak bele. Nos, a bravúr elmaradt, igaz, az olyan tehetséges, ám rutintalan fiatalokkal, mint Krizsonits Mátyással felálló soproniak a 37. percig tartották magukat, ám ahogy az ősszel, ezúttal is Debreceni András juttatta előnyhöz az övéit, mi több, a történelem olyannyira ismételte önmagát, hogy Illés Dávid szintén betalált nem csupán októberben, hanem a hétközi találkozón is. Az összességében könnyed, 4–0-s diadalt arató mosonmagyaróváriak közül különösen a Kapuskérdések rovatban korábban bemutatkozó Heinrich Márk érezhette magát furcsán a lefújás előtt és után. Egyrészt cerberusként a kapott gól nélküli tétmérkőzések a valódi értékmérők – ilyen összecsapásból a 2021/2022-es szezonban eddig huszonegyet hozott össze a kapus és csapata, ami több mint beszédes adat –, másrészt számára azért sem lehetett közömbös az összecsapás, mert Sopronban nevelkedett és sok szép évet töltött el labdarúgóként a hűség városában. Rajta kívül a Simita Gergőt a szünetben váltó Czingráber Máté is visszatért egy meccs erejéig a városba, igaz, utóbbi csak 2018 tavaszán futballozott a Győr-Moson-Sopron megyei gárda színeiben. 

mosonmagyarovari_te_logo_1.png376 perce kapott gól nélkül Legutóbb a komáromi Tóth Dárius vette be a mosoniak hálóját, éspedig a 30. fordulóban, amelyen úgy nyert a házigazda Credobus 4–1-re, hogy a KVSE a 74. minutumban alakította ki a végeredményt. Azóta a Gyirmót II.-t hazai környezetben 2–0-ra, a fővárosi Kelen SC-t Budapesten 1–0-ra, otthon az újoncként is remek szezont produkáló ETO Akadémiát meglepően simán, 6–0-ra, míg legutóbb a Sopront 4–0-ra győzték le Nagy Zoárdék. Május 8-án, vasárnap 17 órakor a Pápai Perutzot fogadja a BVSC előtt 4 ponttal vezető éllovas, amely ugyan az élmezőny tagja hatodik helyezettként, de az erőviszonyokat jól jelzi, hogy az ősszel a mosoniak 3–0-s sikerrel térhettek haza.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2517826421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása