PONYVALEGÉNY

Füzesgyarmati SK: bennük van az X-faktor

Az NB III, Keleti csoportjának középmezőnyében álló csapat gyakorlatilag minden második bajnokiján döntetlent játszott, hasonlóra példát profi osztályban nem találni Magyarországon, de Olaszországban a kiesés ellen küzdő Genoa már 16-szor remizett

2022. április 30. - Horváth M. Attila

fuzesgyarmat_sk_logokicsi.pngfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngFÜZESGYARMAT » NB-s szinten egyedülálló teljesítmény: 32 forduló után 15 döntetlen áll az NB III, Keleti csoportjába besorolt, 45 egységgel a tabella 11. pozícióját elfoglaló helyi SK neve mögött, amely azonban mindössze hét vereséget szenvedett hat fordulóval a pontvadászat zárása előtt.

Ikszről ezúttal szó sem lehet – legalábbis ha a Tiszaújvároson múlik. Az NB III, Keleti csoport 33. fordulójában, május 1-jén, 17 órakor a Lázár Gyula Sporttelepen fogadja a gyarmati legénység a Termálfürdőt, márpedig az ősszel 3–1-re úgy nyert a TFC, hogy a tiszta játékidőt tekintve a felek 41 percig álltak remire, hiszen az első 16 minutumban 0–0-t mutatott az eredményjelző, a 23. és az 58. perc között pedig 1–1 virított a mátrixtáblán. És ha mindez nem volna elegendő indok, a Tiszaújváros mindössze hatszor osztozott aktuális vetélytársával a pontokon. Ha már itt tartunk, érdemes megjegyezni, hogy a Füzesgyarmat hétszer végzett 0–0-ra (hazai környezetben a Putnok, a Tiszafüred, a Tállya és a Jászberény ellen, míg vendégként két „fakóval” szemben Kisvárdán, Újpesten és az elmúlt hétvégén Salgótarjánban), háromszor 1–1-re (Tiszafüreden, otthon a BKV Előrével és Tállyán), illetve 3–3-ra (mindannyiszor otthon, a Salgótarjánnal, a Törökszentmiklóssal és a Hidasnémetivel), valamint kétszer 2–2-re (Békéscsabán az Előre II.-vel és Putnokon). 

genoa.jpgAmikor fix az iksz Összeállításunkban utánanéztünk, NB-s szinten és az öt európai topbajnokságban vajon találunk-e a füzesgyarmatihoz hasonló példát? Nos, az NB II-ben 55 ponttal 5. helyezett BFC Siófok 34 fordulót követően 13 döntetlennél tart, míg az NB III, Nyugati csoportjában 54 egységgel az 5. pozícióban álló Bicske 12 remit tud felmutatni 32 kör elteltével. Nemzetközi vizekre evezve a – most hétvégi játéknapot nem figyelembe véve – Angliában a 14. Crystal Palace 33 bajnokin 14 iksznél és 38 pontnál jár, Franciaországban a 13. Reims ugyanennyi döntetlennél és 40 egységnél tart, ellenben Olaszországban található a Füzesgyarmat magyar megfelelője a 19. helyezett Genoa CFC „személyében”, amely 16 bajnokiján végzett döntetlenre, így nem meglepő, hogy csak 25 pont áll a neve mögött. Spanyolországban pedig a 17. Cadiz „tör gyarmati babérokra”, lévén a 14 pontosztozkodással záruló összecsapás nem kevés, ellenben a végelszámolásnál a 32 egység még az lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6817820807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása