PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: SZERB KATALIN, a Gyulai Amazonok labdarúgója

A konyhában rendszeresen tüsténkedő futballista a Nyíregyháza ellen a pályán is jól kifőzte, hiszen a 4–3-ra megnyert Magyar Kupa-meccsen négy gólig jutott

2022. április 27. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Szerb Katalin, a 13 csapatot felvonultató női NB II, Keleti csoportjában a 26. forduló után a 31 ponttal a tabella 6. helyén álló Gyulai Amazonok labdarúgója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

szerb_katalin_portre.jpgSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Az NB II-ben a középmezőnyben végezni. Ami mindebből eddig megvalósult: Jelenleg a hatodik helyen állunk. Voltak fontos győzelmek és váratlan vereségek. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Egy banán, energiaital. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Egy csoki. 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: A Kazincbarcika elleni 3–2-es vereség a 92. percben. (A tavaly november 27-én a 13. forduló keretében megvívott bajnoki fordulatos összecsapást hozott, hiszen már a meccs elején előnybe került a vendég barcikai hölgysereg, ám Szerb Katalin révén hamar egalizált, sőt, Sovány Dorina révén fordított is a házigazda, de a második felvonás elején és végén is betaláló Kazincbarcika megfordította az állást és fontos diadalt aratott – a szerző) Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: A Debrecen elleni bajnoki. (A hajdúságiak otthonában a pontvadászat nyitányán 4–1-es vereséget szenvedett az Amazonok, míg a gyulai összecsapáson hiába vezetett a 74. percben már 2–0-ra a házigazda, alig egy minutumra rá szépített a látogató, mi több, a klasszikus mesterhármast elérő Jakus Lili vezérletével a vizitáló alakulat nem csupán megfordította, de 3–2-re meg is nyerte az elvesztettnek hitt találkozót – a szerző) Étel, amire gondolni sem tudok: Kagyló, csiga. Ital, amit sohasem iszom: Sör. 

szerb_katalin_akcio.jpgASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Joghurt, tojás, szendvics. Az ideális ebéd: Húsleves, rántott hús, tört krumpli. Az ideális vacsora: Vajas kenyér, felvágott, zöldségek. Az ideális desszert: Somlói galuska. 

KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: Az Újpest elleni mérkőzés, ami 3–3-ra végződött. (A tavaly december 12-i bajnokin mindannyiszor a fővárosiak kerültek előnybe, ám a gyulaiak háromszor is egalizálni tudtak, másodjára Szerb Katalin, míg harmadszorra a 85. percben, Komlósi Anna 11-esével egyenlített a házigazda – a szerző) A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: A Nyíregyháza Spartacus elleni Magyar Kupa-meccs. 4–3-as győzelem és négy gólt lőttem – a negyediket a 90. percben. Legnagyobb siker a konyhában: Rendszeresen főzök, de talán a sütemények. Ha ital, akkor… Pezsgő Bombával.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3917817489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása