PONYVALEGÉNY

Parádés Pécel, peches Pomáz: egy gól „itt”, három lövésből három kapufa „ott”

Visszavágott az ősszel elszenvedett 4–0-s vereségért a házigazda, amely legyőzte a PMK elődöntőjében is riválisnak számító látogatót a Pest megyei II. osztály, Északi csoport hétvégi játéknapján

2022. április 20. - Horváth M. Attila

p4040129.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngPÉCEL–POMÁZ 1–0 » Ősszel négygólos kudarc, tavasszal sovány diadal: a Pest megyei II. osztály, Északi csoport 24. fordulójában meglepetésre a stabil középcsapatnak számító házigazda legyőzte a dobogó harmadik fokán álló riválisát.

banfi_zsombor_pecel.jpgSzerencse is kell a futballhoz. Szombat óta tudják ezt Pécelen és Pomázon is, hiszen a Pest Megyei Kupa elődöntőjében – április 27-én, 17 órakor – is összecsapó társulatok az elmúlt hétvégén bajnoki pontokért szálltak harcba. Mondhatni, jól alakult a találkozó első félidejének első fele a labdát többet birtokló látogató számára, amely háromszor (!) is a kapufát találta el, csak a gól hiányzott a vizitálók futballjából. Nem véletlenül írtuk, hogy mondhatni, ugyanis a helyi Spartacus gyakorlatilag az első valódi helyzetéből bevette Inczédy Gergely hálóját: a kaputól mintegy harminc-harmincöt méterre végezhetett el szabadrúgást a vendéglátó, a beívelés után visszafejelt labda középen Bánfi Zsombort találta meg, a saját nevelésű 22 éves labdarúgó pedig nem teketóriázott sokat, a hosszú sarokba belsőzött (1–0). Akik azt hitték, a folytatásban felbillen a pálya, tévedtek, ugyanis kiegyenlítetté vált a küzdelem, a csapatok jobbára a mezőnyben gyűrték, gyömöszölték egymást, kevés helyzettel. Az utolsó negyedórára fordulva a Pomáz jobbára az előreíveléseket erőltette, de különösebb veszélyt ezek nem jelentettek Hamvas Balázs kapujára. Az első húsz perc eseményei miatt nem biztos, hogy teljes mértékben megérdemelt a péceli győzelem, viszont az is igaz, a Spartacus sokat tett azért közel hetven percen keresztül, hogy előnyét megőrizze. Ha a Vác-Deákvár elleni hétvégi rangadón – a hetedik fogadja a harnadikat április 23-án, szombaton, 16 óra 30-kor – is ilyen könnyedén tékozolja lehetőségeit Szalai Áron vendéggárdája, könnyen lehet, hogy pont nélkül tér haza, míg egy nappal később a közvetlen vetélytárs Leányfalu otthonában fellépő Pécel idegenben aratott győzelme esetén nagyon közel kerül a biztos bennmaradás kivívásához.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4717812815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása