PONYVALEGÉNY

Dupla kudarc: a kulcsember kulcscsonttörése mellett a Péceli Spartacus vereséggel búcsúzott saját közönségétől

Bóka Szabolcs már az első félidő közepén kivált a játékból

2023. május 22. - Horváth M. Attila

pcl_boys.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngPÉCEL–KISTARCSA 1–3 | Ugyan a bennmaradást már hetekkel korábban biztosította a házigazda, érthető módon a Spartacus győzelemmel szeretett volna elköszönni szurkolóitól, csakhogy a Pest megyei II. osztály Északi csoport 29. fordulójában lebonyolított találkozónak csak a részeredménye alakult jól a vendéglátó számára.  

boka_szabolcs.jpgBalatoni Máté megigazította a labdát, aztán lőtt, így vezetett a Szpari a 17. Percben 11-esből – ám milyen áron? Három minutummal később jubilált Gazdag Marcell, aki ebben a szezonban huszadszor (!) jutott játéklehetőséghez csereként, igaz, ezt a meccset vagy legalábbis a szituációt kihagyta volna. Ekkor ugyanis Bóka Szabolcs helyére érkezett, aki olyannyira súlyos sérülést szenvedett, hogy még a hétvége folyamán a fővárosi Uzsoki Kórházban elvégezték az orvosok a kulcscsonttörés miatti kényszerű operációt. A már gyermekkorában is hasonló sérülést elszenvedő, a klubhűség mintaképének számító rutinos, 35 esztendős labdarúgó – akinek ezúton kívánunk mielőbbi teljes felépülést! – felnőtt karrierje során eddig 283 bajnokin 36 gólig jutott a Pécel színeiben, ám nem a hamarosan záródó bajnoki szezon mondatja velünk, hogy a kétszáznyolcvannegyedik összecsapásra egy ideig biztosan várnia kell. A Kistarcsa ellenben nem tett így, kihasználva a rivális érthető zavarát megfordította és végül magabiztosan meg is nyerte a számára fontos találkozót, méghozzá rövid kispaddal, csereember bevetése nélkül, ami növeli a győzelem értékét. A biztosan az első tízben végző Spartacus a bajnok Perbál otthonában fejezi be a 2022/2023-as évadot, míg a jelenleg 29 ponttal a 12. pozícióban álló Kistarcsa a Vác-Deákvárt fogadja az utolsó, 30. fordulóban. Mindkét összecsapásra május 28-án, vasárnap 17 órai kezdettel kerül sor.  

Pest megyei II. osztály Északi csoport, 29. forduló 

 PÉCELI SPARTACUS SE–KISTARCSAI VSC 1–3 (1–0) 

Pécel, vezette: Tamás Attila (Erb Lajos, Zsurbej Gábor Achilles) 

Gólszerző: BALATONI MÁTÉ (1–0, 11-esből) a 17., MÁTYÁS TAMÁS (1–1) a 48., LAKATOS MÁRIÓ (1–2, 11-esből) a 60., LAKATOS MÁRIÓ (1–3) a 83. percben 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2518129752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása