PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Faragó Dávid, a Pomáz triplázó támadója: „Erre a győzelemre óriási szükségünk volt”

A Pest megyei II. osztály Északi csoport 14. fordulójában a Csomád-Kisnémedi elleni 6–0-s sikerre még a győztes csapat tagjai sem számítottak

2022. november 22. - Horváth M. Attila

farago_david_foto_ultras_pomaz.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngPOMÁZ–CSOMÁD-KISNÉMEDI 6–0 » Dagály aggálya lehet, hogy amit eddig felépítettek, zutty, hirtelen lerombolták. A becenév amúgy Davcsó Károlyt, a vendégcsapat trénerét és mindenesét illeti, a házigazda társulat tagjait pedig csak a dicséret és az elismerés, hiszen viszontagságokkal teli ősz végén verték tönkre a többek között Kenesei Krisztiánnal, Csendes Péterrel, Huller Ádámmal és Zalaegerszegi Rolanddal érkező egyik legnagyobb bajnokesélyest. Szalai Áron alakulatából kiemelkedett Faragó Dávid, aki a mezőny legjobbjaként háromszor is betalált Ivicevic Márk kapujába.

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgTökéletes meccset játszottak?

Úgy gondolom, hogy egy, a második helyen álló, feljutási célokat dédelgető együttes ellen 6–0-s győzelmet aratni közel tökéletes mérkőzésnek számít – indította a honlapunknak adott interjúját a 24 esztendős Faragó Dávid, aki „papíron” három és fél éve, de gyakorlatilag csak 2020 nyarától erősíti a Pomáz-ICO-t, a minősítés pedig nem sablonszöveg, ugyanis eddig összesen 68 bajnokin 39 találatot ért el a Pest megyei II. osztály Északi csoportjába besorolt brigád színeiben. – Sikerült az első perctől kezdve minden taktikai utasítást betartania a csapatnak, ami mellé jó egyéni teljesítmények is társultak, azonban mindig van hová fejlődni.

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgA Pomáz szereplését követve várható volt, hogy előbb vagy utóbb valaki beleszalad abba a bizonyos késbe. A találkozókat hétről hétre belülről megélve a társaság is ugyanezt érezte?

Ez a szezon számunkra sajnos nagyrészt a sérülésekről szólt, így például egészen mostanáig nem is sikerült kiállnia a társulatunknak a kezdő védelemmel. Szerencsére most sikerült, ami jól is sült el. Őszintén szólva senki sem számított arra, hogy ilyen nagy különbségű győzelmet tudunk aratni egy ilyen erős ellenféllel szemben.

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgÖn alig egy óra, konkrétan ötvenhét perc alatt triplázott úgy, hogy már a nyolcadik minutumban két találatnál járt, feltételezve, hogy két helyzetéből mindkettőt értékesítve. Emlékezetes gólokat szerzett?

Természetesen nagyon emlékezetes gólok lesznek ezek a számomra, jó lesz visszagondolni rájuk. Az érdem viszont nem csak az enyém, a csapattársak parádés teljesítményére is szükség volt.

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgMit gondol, ez a 6–0-s diadal mit adhat hosszabb távon a társulatnak? Kérdezem ezt úgy, hogy tisztában vagyok vele, már csupán egy bajnoki vár önökre az idei évben. 

Erre a győzelemre óriási szükségünk volt. Az utóbbi hetekben nem jött ki a lépés számunkra, így nagyon fontos volt a jó teljesítmény és a siker, az csak ráadás, hogy ezt a bajnokságunk egyik legjobb csapata ellen sikerült teljesítenünk.

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgAz esztendő utolsó fellépésén könnyebb lesz az újabb, ezúttal vendégként megvívandó rangadóra felkészülni? Úgy értem, ha mondjuk a hátsó régió tagjai közül meccselnének valamelyik vetélytárssal, könnyebben „elszállhatna” bárki is a brigádból, így viszont egyértelműen a földön kell maradniuk.

A következő és egyben az idei év utolsó bajnokiján Csömörre látogatunk. Abban teljesen egyetértünk, hogy a földön kell maradnunk, hiszen csupán egy újabb meccset sikerült megnyernünk. A csapat célja pedig az, hogy az ilyen taktikailag fegyelmezett játékot át tudjuk ültetni minden mérkőzésre. Biztos vagyok benne, hogy szükségünk lesz a jó teljesítményre, hiszen a Csömör ellen mindig nehéz meccseket játszunk. Talán azt is mondhatom, hogy már-már mumus számunkra, mivel a tavalyi évben mindkét egymás elleni mérkőzésünkből ők jöttek ki győztesen. 

 Pest megyei II. osztály, Északi csoport, 14. forduló 

 POMÁZ-ICO SE–CSOMÁD-KISNÉMEDI SPORT 6–0 (3–0) 

Pomáz, vezette: Tusa Zoltán (Berendi Tamás Csaba, Fenyvesi Roland)

Gólszerző: FARAGÓ DÁVID (1–0) az 1., FARAGÓ DÁVID (2–0) a 8., VIDA DOMINIK (3–0) a 13., FARAGÓ DÁVID (4–0) az 57., BOGNÁR ZALÁN (5–0) a 67., MOLNÁR GERGELY (6–0, 11-esből) a 88. percben

Kiállítva: DAVCSÓ BÁLINT (Csomád-Kisnémedi, a kispadról) a 40., HATOS ALEX (Pomáz) a 60., RÁKÓCZI LEVENTE (Csomád-Kisnémedi) a 71. percben 

Egy hétvége, két rangadó  A sors(olás) furcsa fintorának köszönhetően a pontvadászat utolsó 2022-ben lebonyolított teljes fordulójában két rangadóra is sor kerül november 26-án, szombaton. Miközben 13 órakor a derbire egyaránt 6–0-val, csak ellentétes különbséggel hangoló, 34 egységgel második helyezett Csomád-Kisnémedi az eddig 33 pontot gyűjtő jelenlegi bronzérmest, a legutóbb a Váchartyánt kiütő, Rakita Gábor vezette Maglód-HelloParksot fogadja; 14 órai kezdettel a 27 egységgel negyedik, legutóbb a Szira Attila trenírozta Valkó otthonában Gidály Mihály duplájával és Berndt András góljával 3–1-es diadalt arató Csömör KSK a 25 ponttal ötödik Pomáz-ICO-t látja vendégül. Ha az első derbin döntetlenre végeznek a felek, az egyértelműen a vizitálóknak kedvezhet, ugyanis Balló Haroldéknak van még egy, a 7. fordulóból elmaradt Piliscsaba elleni meccsük, amit december 3-án, szombaton 13 órakor pótolnak, így a két aranyesélyes társulat könnyen helyet cserélhet egymással az őszi idény zárásakor. Ami a négy társulat közelmúltját illeti, legutóbb hasonló pályaválasztással idén május 28-án, még a Pest megyei I. osztály utolsó, 30. fordulójában találkozott egymással a csomádi és a maglódi egylet, ám utóbbinak sikerült szebben a búcsú, hiszen Balló Harold 11. percben szerzett gólját a nyáron Csepelre igazoló Horváth Richárd toldotta meg 11-esből az 52. minutumban (0–2). Csömörön is jól emlékezhetnek még a Pomáz legutóbbi vendégfellépésére, a felek a 16. fordulóból elhalasztott meccsen május 18-án csaptak össze, Gidály Mihály a 18., míg Dósa Krisztián a 80. percben talált Icsei Gábor hálójába (2–0).

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9317984692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása