PONYVALEGÉNY

KAPUSKÉRDÉSEK. Aki válaszol: Jacsó Gábor (Üllői SE)

Egy bajnokság alatt hét 11-est védett a Pest megyeiek cerberusa

2022. március 29. - Horváth M. Attila

kapuskerdesek_alap.jpgA legtöbben azt mondják rájuk, flúgosak, ám szerintünk a mindenkori csapat legfontosabb tagjai a kapusok. Ismét rendszeresen jelentkező sorozatunkban női- és férfivonalon is igyekszünk bemutatni, közelebb hozni őket olvasóinkhoz. Nem húzzuk az időt – elég, ha a cerberusok teszik ezt a 80. percben, együttesük vezetése esetén –, átadjuk a szót Jacsó Gábornak, aki a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjában szereplő, a 21. forduló után 29 ponttal a 8. helyen állomásozó Üllői SE kapusa.

jacsogabor.jpgPÁLYAÍV Amiért kapus lettem: Amikor elkezdtem edzésekre járni, hálóőr az nem nagyon volt, és én bevállaltam, megtetszett, és bent is maradtam. • Amit el szeretnék érni öt éven belül: Mivel amatőr sportoló vagyok, megyei szinten minél többet szeretnék védeni. • Babonám: Nincs. 

KEDVENC……magyar csapatom: Ferencváros. • …külföldi csapatom: Barcelona. • …magyar mezőnyjátékosom: Varga Roli, Nagy Ádám. • …külföldi mezőnyjátékosom: Messi. • …magyar kapusom: Dibusz Dénes. • …külföldi kapusom: Marc-André ter Stegen, Gianluigi Donnarumma. 

LEG……nagyobb futballélményem: NB II-es utánpótlás-bajnokságban 11-est védtem és ezzel nyertünk. • …szebb gól, amit valaha láttam: Csehországban voltunk egy kupán és az egyik csapattársam szögletből szerzett gólja. • …nagyobb siker, amit elértem a futballban: Egy bajnokság alatt hét 11-est védtem. • …nagyobb hiba, amit a pályán elkövettem: Sajnos volt egy pár, sok szövegelés, ebből volt kiállítás is, de sajnos a játékvezetők okozzák a buta hibáikkal. • …jobb labdarúgó, aki ellen pályára léptem: Nincs. • …pozitívabb tulajdonságom a pályán: Koncentrált, folyamatos irányítás szöveggel. • …negatívabb tulajdonságom a pályán: Játékvezető hibázása miatt a szövegelés. • …pozitívabb tulajdonságom a pályán kívül: Segítőkész, céltudatos. • …negatívabb tulajdonságom a pályán kívül: Hirtelen haragú. 

Gól volt, gól nem volt... Nem csupán remekül védett, de két góljával főszerepet is vállalt az Üllő Szigethalom felett aratott 4–1-es győzelméből Jacsó Gábor, a házigazda kapusa. A fenti mondat akár igaz is lehetne, csakhogy nem az, így a cerberus által fentebb említett „buta hibákból” kijutott az elmúlt hétvégén is, ugyanis a bajnoki játékvezetője tévesen Tvaruska Attila helyett az üllőiek kesztyűsének könyvelte el a találatokat, ami nyilvánvalóan úgy történhetett, hogy a hazai 72-es helyett a hazai 12-esnek jegyezte fel a sporttárs a mérkőzés 56. és 87. percében történteket. A hiba mindazonáltal két ok miatt is bosszantó: egyfelől az adatok rögzítésekor feltűnhetne a tévedés, másfelől a játékvezető mellett a két asszisztens is résztvevője egy-egy összecsapásnak, akik nem csupán a pálya szélén, hanem a jegyzőkönyv kitöltésekor és lezárásakor is segíthetnék a sípmester munkáját – feltéve, ha erre van igény. A Pest megyei II. osztály, Déli csoport 21. fordulójában lejátszott bajnoki egyébiránt más miatt is emlékezetes maradt: Hungler Gábor, a Honvéd korábbi élvonalbeli védője, a hétvégi látogató 45 évesen is elnyűhetetlen játékos-edzője egy bajnoki erejéig visszatért Üllőre, ugyanis a társulatot 2017 őszén erősítette, míg a még szintén aktív gólvadász, az ugyancsak ex-élvonalbeli támadó, az üllőiek egykori sokszoros gólkirálya és játékos-edzője, Potemkin Károly nem lépett pályára volt alakulata otthonában.

ullo_szigethalom.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1817792815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása