PONYVALEGÉNY

Ady Endre Művelődési Központ: Légiós nélküli parkoló

Az Újpest szívében lévő üres terület autókkal népesülhet be

2022. március 25. - Horváth M. Attila

parkolo_kopf.jpgHa Miklauzic Bence erre járna, alighanem széles mosollyal az arcán haladna tovább. Nevezett férfi nem valamelyik közeli csehó rovott múlttal ügyeskedő, román és ukrán konzumlányokat előszeretettel foglalkoztató tulajdonosa vagy a külvilágtól elzárt fülkéjében a kormányt babakocsiszerűen előre és hátratologató 12-es villamos vezetője, hanem a 2010-es évek közepén forgatott egyik legjobb magyar filmjének rendezője.

parkolo2.jpg

És tulajdonképpen az alábbi történet is kópiáért kiáltana, hiszen mint arról 2021 májusában írtunk, majd a tavalyi esztendő szeptemberi hónapjában is beszámoltunk, az Ady Endre Művelődési Központ helyén sokáig a por volt az úr, ám a nem csupán vízióként létező lakóépület helyett marad a törmelékektől megkopasztott üres terület, amely valódi aranybányaként funkcionálhat – immár őrzött parkolóként.

parkolo3.jpg

Ha a Légiós – a fenti, Parkoló címet viselő filmremekben Lengyel Ferenc keltette életre a figurát – idetévedne sokat látott lakókocsijával, alighanem letanyázna a kerítés mellett és el sem mozdulna innen. Hétköznap késő délutáni ottjártunkkor kevesebb, mint féltucat gépjármű állt őrizet alatt a 6605 négyzetméteres területen, ám a hely feelingje kétségkívül megvan. Csak ház nem lesz cicomázott homlokzattal, szédületes csigalépcsővel, hangra le-fel zakatoló felvonóval, hívogató kirakattal. 

parkolo4.jpg

parkolo_keretes.jpgÓránként kétszázért A Tavasz utca 4. alatt található parkolóban óránként 200 forintért szusszanhatnak nyugodt körülmények között az autók, míg 24 órára 3000, egy teljes hónapra pedig 20000 Ft-ot kell fizetniük a tulajdonosoknak. A kerületi lakosoknak, valamint az első ötven vásárlónak kedvezményes bérletvásárlási lehetőséget biztosít a szolgáltató.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3017789880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása