PONYVALEGÉNY

Ady Endre Művelődési Központ: kapavágás nélkül

Már nyoma sincs az egykori kulturális intézménynek Újpesten, de a bontás után az építkezés még várat magára

2021. szeptember 19. - Horváth M. Attila

ujpest_1.jpgTöbb mint négy hónappal ezelőtt fotógalériás összeállítást közöltünk arról, hogy Újpesten, a IV. kerületi lakosok által különösen szívesen látogatott egykorvolt Ady Endre Művelődési Központ bontási munkálatai a végéhez közelednek. A romok eltakarítása szemlátomást megtörtént, ám az építkezést a nulláról elősegítő első kapavágásra még várni kell.

ujpest_3.jpg

Sehol egy bódé, sehol egy kópé. Egy unott képű, slampos járású, sörhasú egyén, hogy őrizze a területet, a szépségversenyre csak némi jóindulattal nevezhető egyszemélyes vasfogú járgányt, s őrizze a rendet. Az Ady Endre Művelődési Központot manapság a mobilkerítéssel elbarikádozott terület jelenti, ám itt már sem hétvégi nyugdíjasklubot, sem hétköznapi szavalóversenyt nem lehet megrendezni. Aki Taliándörögdről felruccanva tekintetét ráveti, csak legyint: gazzal benőtt üres terület. Pedig egykor érték volt itt minden, s egyszer érték lesz megint.

ujpest_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4416693970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása