PONYVALEGÉNY

Posza Zsolt, a Kadarkút ellen futballfiesztát rendező Balatonlelle kapusa: „Elég jó iramot tudtunk diktálni és megfelelő időben rúgtuk a gólokat is”

Csak nevében volt rangadó a Somogy megyei I. osztály 16. fordulójának szombati találkozója

2022. március 21. - Horváth M. Attila

balatonlelle_csapat.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngBALATONLELLE–KADARKÚT 9–0 » Meglehetősen kínos pofonba szaladt bele a látogató a Somogy megyei I. osztály hétvégi edzőmeccsé silányuló rangadóján, amelyen a házigazda leiskolázta riválisát.

„Az előző forduló eredményei számunkra voltak kedvezőek” – fejtegette néhány nappal ezelőtt az idestova közel másfél hete esedékes bajnokikat Strublics József, a Kadarkút cerberusa, aki talán maga sem sejtette, hogy a 15. fordulóban megtapasztalt mennyország után a 16. forduló a poklot hozza el. Kezdésként legyen elég annyi, hogy Kenéz Szabolcs, a Balatonlelle közel két hete kinevezett trénere már a szünetben lehozhatta egyik legjobb és legrutinosabb emberét, a Nagyatádon pontot mentő csapatkapitányt, Hegedűs Gyulát. Ekkor már 6–0-ra (!) vezetett a lellei legénység, amelynek gyakorlatilag minden bejött. A társulat becsületére legyen mondva, hogy a vérszagot megérezve tovább „darált” a folytatásban is, kiszolgálva közönségét és végül meg sem állt kilenc találatig. 

A Kadarkút nem nőtt fel a feladathoz és olybá tűnik, ezzel a kínos kudarccal kiszállt a versenyfutásból, ám ne feledjük, a jövő hét végén Nagyatádra látogat, ahol vagy végképp megpecsételődik a sorsa a bajnoki elsőség tekintetében vagy felzárkózik. Hovatovább már az előttünk álló víkenden sem lesz könnyű dolga a Juta SE ellen, amelyet vasárnap éppen a Nagyatád kólintott fejbe (0–5). Ez persze legyen a kadarkútiak gondja, az pedig a Balatonlelléé, miként kezelik és dolgozzák fel játékosai a nem várt nagy különbségű diadalt. Mindenesetre a társulat ifjú titánja, a kapus Posza Zsolt – aki olykor úgy érezhette magát a 16-os környékén, mint Micimackó, akinek semmi dolga nem akadt – rendkívül tárgyilagosan értékelte az összecsapást. 

poszazsolt.jpgNagyon egyben voltunk és éreztük egymást a csapattal. Elég jó iramot tudtunk diktálni és megfelelő időben rúgtuk a gólokat is. Ha jól emlékszem, a Kadarkútnak lehetősége sem volt, talán csak a második félidő vége felé. Hrabovszki Zoltán csapattársunknak mielőbbi felépülést kívánunk! 

Valami azt súgja, a 74. percben, 7–0-nál kényszerűségből lecserélt, korábban Mezőkovácsházán, a Gyulai Termálban, Mórahalmon és Hódmezővásárhelyen is megforduló 30 esztendős labdarúgó számára ez a 9–0 elősegít(het)i a mielőbbi felépülést.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr817786278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása