PONYVALEGÉNY

Keszei Ferenc 72 évesen sem int búcsút az edzősködésnek

A korábban az NB I-ben is dolgozó rutinos szakember manapság a Somogy megyei I. osztályban szereplő Balatonkeresztúr labdarúgóit irányítja – egyelőre kevesebb, mint több sikerrel

2022. augusztus 30. - Horváth M. Attila

keszei_ferenc_foto_nemeth_levente.jpegfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBALATONKERESZTÚR » Még az is lehet, hogy a legidősebb aktív edző – ám hogy egy a kevesek közül, az bizonyos. Az egykor az élvonalban, Siófokon és Nagykanizsán is dolgozó Keszei Ferenc 72 évesen sem tud meglenni futball nélkül.

Más a tempó, más a miliő – csak az érzés ugyanaz. Az egykor a honi első osztályban is megforduló Keszei Ferenc 2021 nyarán elköszönt a „megye-egy” és az NB III között félúton megálló Balatonlellétől, pedig az előző szezonban éppen egy Balatonkeresztúr–Balatonlelle bajnoki után kérték fel, vállalja el a kihívásnak sem utolsó feladatot. Az akkoriban a hazai társulat utánpótlásában dolgozó szakember rábólintott – bajnoki cím lett a jutalma. 

A harmadosztályba való felkerülés tavaly nem sikerült – ahogy idén sem... –, de a bajuszos tréner így is, úgy is búcsút intett volna a karrierje során többször a magáénak érzett lelleieknek, ám idestova másfél hete a sors ismét összehozta jelenlegi és korábbi tanítványait. Maradjunk annyiban, a nyáron öt szezon után a klubtól elbúcsúzó és 42 évesen visszavonuló, a gárda sikereiért rendkívül sokat tevő csapatkapitány, Hegedűs Gyula nélküli Balatonlelle – amely az átigazolási szezonban a remek kvalitásokkal rendelkező Markovics Bencével pótolta a tapasztalt középső védőt – simán nyert 6–1-re, így a Somogy megyei I. osztály 3. fordulójának úgy vágott neki a Balatonkeresztúr, hogy minimális sikerélményben sem volt része. 

A Balatoni Vasas elleni hazai 1–3 és a fentebb említett idegenbeli 6–1 után a(z akkor még szintén nyeretlen)  Nagybajommal szembeni otthoni összecsapás várt Egyed Balázsékra, akiknek ezúttal sem jött össze a pontszerzés (0–2), pedig ezúttal volt sansza legalább a döntetlenre a brigádnak. 

A szeptember már jobban fog alakulni a társaság számára – legalábbis ebben bíznak a helyiek. Joggal, lévén a 4. fordulóban biztosan nem szenvednek újabb vereséget Keszei Ferenc tanítványai – no igen, a tizenöt társulatot felvonultató mezőnyben a Balatonkeresztúr SK lesz a szabadnapos...

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7017919253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása