PONYVALEGÉNY

Akárcsak az ősszel, ezúttal is Hegedűs Gyula egyenlített a Somogy megyei rangadón

Pákai Gergő (Nagyatád): „Nem tartom igazságosnak a döntetlent” • Böjte Patrik (Balatonlelle): „Részemről mindig van bizonyítási vágy”

2022. március 15. - Horváth M. Attila

bojtepatrik_jobbra.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngNAGYATÁD–BALATONLELLE 2–2 » A Somogy megyei I. osztály 15. fordulójának hétvégi rangadóján a lelleieknél a játéknap előtt Horváth Károly helyére kinevezett Kenéz Szabolcs bemutatkozása nem nevezhető sikertelennek, ugyanis Hegedűs Gyula 94. percben szerzett találatával elvitt egy pontot a látogató, így az élen a helyzet változatlan. A találkozót követően honlapunk hazai oldalról Pákai Gergőt, míg a vendégek részéről Böjte Patrikot kérdezte.

Március 10-én a korábbi élvonalbeli hátvéd, Hegedűs Gyula útját bemutató cikk alatt a derbit felvezető keretes írásunkban ott hagytuk abba, hogy „Az ősszel 1–1-re végeztek a felek úgy, hogy Balatonlellén a Nagyatád került előnybe az első félidő lefújása előtt nem sokkal Vukan Nikolics révén, ám a házigazda a 72. percben egalizált. Ami jó jel lehet az Életpálya rovatunk jelenlegi főszereplőjének: az egyenlítő találat a 42 esztendősen is elnyűhetetlen Hegedűs Gyula nevéhez fűződött.” Bátran állítjuk, a véleményünk néhány nappal később sem változott, amit bizonyít, hogy a hátvéd ismét egyenlített – csak éppen ezúttal a 94. minutumban... 

pakaigergo.jpgNem tartom igazságosnak a döntetlent – húzta alá PÁKAI GERGŐ, a Nagyatádi FC hatalmas tapasztalattal rendelkező labdarúgója, aki a derbi másnapján, március 13-án ünnepelte a harmincötödik születésnapját. – Ahogy az őszi meccsen, úgy most a tavaszin még jobban nekünk állt a zászló, de úgy látszik, ebben a szezonban nem állunk jól a rangadókat tekintve, pedig ha bajnokságot szeretnénk nyerni, képesnek kell lennünk lehozni az ilyen ki-ki meccseket egygólos különbséggel is. Szinte minden úgy alakult a 94. percig, ahogy elterveztük, ellenfelünknek a két félidő elején és végén volt némi fellángolása, de összességében végig uraltuk a találkozót, és tényleg csak magunkat okolhatjuk, mert mindkét gólunkat olyan gyermeteg egyéni hiba előzte meg, amit egy ilyen rutinnal rendelkező csapat nem engedhet meg magának. Keserű a szánk íze, mert az eredmény valóban nem azt tükrözi, mint amit a játék képe alapján mutatott a két csapat. Tanulnunk kell a hibáinkból, valamint megerősíteni a jó dolgokat is, mert tényleg nagyszerűen játszottunk, és sajnálatos, hogy pontokban ez most nem mutatkozott meg, de ha a hátralévő tíz fordulóban is ilyen koncentráltan és egységesen futballozunk majd, az a végelszámolásnál rengeteget jelenthet, ami párosulhat azzal a nem titkolt célunkkal, hogy megnyerjük a bajnokságot. 

Az aranyérem megszerzése azonban nem csupán a Nagyatádot, hanem a Balatonlelle labdarúgóit is kellőképp motiválja. Pláne a kerettagok közül azon futballistákat, akik már megjárták a magasabb osztályt. 

bojtepatrik.jpgMegyei szinten a két legjobb csapat találkozott, a gólok számát tekintve sajnos minőségben ez nem nagyon látszott, függetlenül attól, hogy 2–2 lett a végeredmény – értékelt BÖJTE PATRIK, a Balatonlelle 29 esztendős labdarúgója, aki a 2013/2014-es évadban az akkoriban még az NB I-ben szereplő Kaposvári Rákóczi FC színeiben öt alkalommal pályára lépett az élvonalban. – Ebben az időszakban sajnos a pályák még nem alkalmasak arra, hogy gyors, kombinatív futballt játssz, így felfogást kellett váltanunk és próbáltunk belemenni egy hasonlóan kemény, párharcokat kereső játékba, mint amit a Nagyatád játszott az első perctől kezdve. Úgy gondolom, hogy az első gólt ellenfelünk megérdemelten szerezte meg, nem találtuk a helyünket, ettől függetlenül megyei szinten sem szabad ekkora hibát vétenie egy bírónak és partjelzőnek! Mindezek ellenére volt lehetőségünk, hogy javítsunk, de ez az első félidőben sajnos már nem sikerült. A második játékrész mindenképp jól kezdődött, hamar egyenlíteni tudtunk, begyakorolt szögletből rúgtunk gólt, aztán ilyen hamar sajnos, egy nagy hibából – melyből 11-es lett a Nagyatád javára – vissza is adtuk az előnyt, így újból vezetést szereztek, de a végén jött szintén egy jó megoldás, amiből a csapatkapitányunknak közelről kellett kaput találnia, és tudtuk, hogy gól lesz. Így is lett, 2–2! Igazságos döntetlen született, ha az összképet nézzük, mert a csapatom nem adta fel a kilencvenedik perc után sem.

Pákai Gergő szerint nem volt igazságos a remi, Böjte Patrik szerint az volt. Kész szerencse, hogy nem egy csapatban játszanak, pedig nem volna ez ördögtől való gondolat, ugyanis utóbbi annak idején viselte a Nagyatádi FC szerelését. Vajon mit gondol minderről az érintett? 

Részemről mindig van bizonyítási vágy és cél, mindegy, ki az ellenfél – reagált a felvetésre BÖJTE PATRIK. – Papp Zolinál játszottam az NB III-ban talán hat éve Nagyatádon, azóta is jó a kapcsolatom vele, de nem ilyen gondolatok voltak a fejemben, amikor a meccsre készültem, sokkal inkább az, valahogyan nyerjünk, hogy meglegyen a találkozó végén a három pont távolság a javunkra. Mindig nyerni szeretnék, nem vagyok elégedett soha a döntetlennel, és úgy véltem, tudok segíteni a csapaton, ha lesz egy lehetőségem, de sajnos nem volt, nem jött most ki rám a játék és idő előtt lecseréltek a véghajrában, így nem tudtam sajnos segíteni, pedig végig úgy éreztem, van bennem egy gól, ami ezúttal sajnos nem jött ki, de majd máskor! Megjegyezném, hogy jó munkát kívánok a nemrég kinevezett és első meccsét vezénylő edzőnknek, Kenéz Szabolcsnak, valamint sikereket a csapattal, és mindenképpen köszönjük Horváth Károlynak a remek felkészülést és az eddigi munkát, amit értünk tett. 

A (semleges) szurkolók is sokat köszönhetnek a két társulatnak, lévén olyannyira nyílt maradt a bajnokság, hogy az egyaránt 31 pontos Nagyatád és Balatonlelle mögé egy egységnyire felzárkózott a Csurgó ellen 0–1-ről fordító és végül hazai pályán 5–2-es diadalt arató, a Kapuskérdések rovatban korábban bemutatott egykori NB I-es cerberust, Strublics Józsefet mindvégig a soraiban tudó Kadarkút. (Ha már a Kapuskérdéseknél tartunk, a rovatban március 18-án, pénteken ifj. Posza Zsolt, a Balatonlelle SE cerberusa kerül bemutatásra.) Márpedig ez utóbbi társulat lehet a mérleg nyelve és a nevető harmadik, tudniillik a 16. fordulóban, március 19-én, szombaton 15 órától Balatonlelle–Kadarkút, míg április 2-án, ugyancsak szombaton, ám 16 órától Nagyatád–Kadarkút találkozót vívnak a felek. Hiszik vagy sem, az ősszel fordított pályaválasztással mindannyiszor 2–2 lett a végeredmény, és a fentiek alapján talán nem is kérdés, hogy mindkét meccs rangadónak minősül.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5317781254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása