PONYVALEGÉNY

SPORTKARÁCSONY. Aki beavat a legszentebb ünnep rejtelmeibe: DRÁVUCZ RITA, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó

Decemberben Mariah Carey sem hiányozhat a korábbi kiválóság otthonából: „Emlékezetes karácsony volt, amikor az ünnep előtt két héttel tudtuk meg, hogy Flórával vagyok várandós”

2023. december 06. - Horváth M. Attila

sportkaracsony_kopf.jpgAhogy a különböző sportágak kiválóságai, úgy az idei esztendő is heroikus hajrába kezdett. A 2021 óta és mindig csak decemberben jelentkező rovatunkban nagyszerű sportemberek fogalmazzák meg gondolataikat a karácsonnyal és az új évvel kapcsolatban. Akivel ezúttal ünnepi hangulatba kerülünk: a világ- és Európa-bajnok, BEK-győztes, 4-szeres magyar- és ugyancsak 4-szeres olasz bajnok vízilabdázó, Drávucz Rita, többek között a Szolnok, a Kecskemét, a Szentes és a Szeged egykori átlövője, az olasz Lerici, a Catania és a Fiorentina volt légiósa.

dravucz_rita_foto_mohos_marton.jpgmini_karacsonyfa.jpgAmit nekem jelentenek december utolsó napjai – három szóban: Várakozás, készülődés, család.

mini_disz.pngAz ünnepi asztalról nem hiányozhat: Adventi koszorú, sültek és finom desszertek, egy jó bor.

mini_karacsonyfa.jpgHa szaloncukor, akkor... Zselés szaloncukor.

mini_disz.pngAmi nélkül számomra nem létezik karácsony: Család, karácsonyi fények és illatok, Mariah Carey. (mosolyog)

mini_karacsonyfa.jpgAmikor és ahogy kiderült, hogy az ajándékokat nem a Jézuska hozza: A nővéremmel kutattunk az ajándékok után, amikor a szüleink nem voltak otthon és megtaláltuk, amire vágytunk.

mini_disz.pngdravucz_rita_jobbra_foto_bach_mate.jpgEmlékezetes ünnepi sportélményem: Sokszor mentünk edzésre karácsonykor is, a versenyek addigra lezajlottak. Egyszer a repülőn köszöntöttük az új évet pezsgővel, a perth-i vb-re utaztunk ’98-ban.

mini_karacsonyfa.jpgÉletem legszebb karácsonya: A gyermekkorom karácsonyai az emlékeimben élnek, mert izgatottak voltunk mindig. Egyszer nagyon meghatódtam, mert biciklit kaptunk és nagyon örültünk neki. Ezen kívül még emlékezetes karácsony volt, amikor az ünnep előtt két héttel tudtuk meg, hogy Flórával vagyok várandós.

mini_disz.pngMegfogadom 2024-re, hogy: Továbbra is törekszem a család, munka, barátok, énidő egyensúlyra, és többet fogok edzeni.

dravucz_rita_foto_mti.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5618274713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása