PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: BISZTRITSÁNYI DÁVID, az UVSE vízilabdázója

A kocsonyát nem erőlteti az újpesti pólókapus, és bár nagy kedvence, a zserbót is ritkán fogyasztja

2022. február 07. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. A február 7-től újrainduló sorozatban ezúttal Bisztritsányi Dávid Európa-bajnoki bronzérmes, kétszeres Universiade-győztes junior világbajnok vízilabdázó, az OB I-ben szereplő UVSE Vízilabda Sportegyesület kapusa osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

bisztritsanyidavid_uvse.jpgSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Alapvetően az UVSE egy utánpótlásnevelő klub, így a legfontosabb, hogy a lehető legjobban fejlesszük a fiatal játékosokat, és ehhez nagyszerű lehetőség, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságában játszanak. A fejlődésük mérése természetesen nem egy egzakt dolog, így elég olcsó lenne, ha célként csak megfoghatatlan dolgokat tűznénk ki. A célunk, hogy maradjunk bent az élvonalban. Ami mindebből eddig megvalósult: Az eddigi eredmények alapján erre van esélyünk, hisz nyolc fordulóval a szezon vége előtt van három csapat is, amelyek mögöttünk vannak a tabellán, ráadásul lesz még öt mérkőzésünk, amelyek során akár még több pontot tudunk szerezni. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Ami a mérkőzések előtti tápanyagbevitelt illeti, egy kicsit speciális a helyzet, mivel a hazai találkozóinkat a nap közepén, fél egykor szoktuk játszani. Ilyenkor egy normál reggeli elég szokott lenni. A saját táplálkozási szokásomhoz hozzá kell tegyem, hogy több, mint egy éve nem fogyasztok olyan ételt, ami finomított cukrot tartalmaz. Ami viszont kizárt nálam sportolás előtt, azok az erősen savas vagy lúgos zöldségek, gyümölcsök. Nekem ez elég komoly diszkomfort érzetet ad. Ami szokássá vált nálam, az a meccs előtti presszó kávé. Alapjáraton nagyon szeretem a kávét, de meccsek előtt különösen jól esik. A hazai találkozók előtt – amelyek a Komjádi Uszodában szoktak lenni – mindig egy közeli cukrászdában találkozunk a csapattal. Ez is már hozzátartozik a mi szokásainkhoz. A meccsek alatt egyébként szoktam kifejezetten sportoláshoz ajánlott, izotóniás italt fogyasztani. Szerencsére támogat minket a VIWA vitamin water, így általuk igazán minőségi segédeszköz áll a rendelkezésünkre. Abban az esetben, ha a meccsünk délutánra vagy estére esik, nálam a legnagyobb sláger, a sajtos-tejfölös spagetti. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Egy ideig próbálkoztam edzések és meccsek után különféle protein shake-ekkel, illetve más táplálék-kiegészítőkkel, de vagy én nem voltam elég türelmes vagy nem voltam elég szakszerű, de különösebb pozitív hatást nem tapasztaltam. 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: A szezon első igazi rangadóját ősszel játszottuk Miskolcon, és ott sajnos ötgólos vereséget szenvedtünk, és hát pont nélkül elég nehéz volt megélni. Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: – Étel, amire gondolni sem tudok: Érdekes módon nincs olyan étel, amit ne ennék meg azok közül, amiket eddig kóstoltam. Talán a kocsonya az egyetlen, amit nem szívesen ennék. Ital, amit sohasem iszom: Italból csak két alkoholos van, amit egyszerűen nem tudok meginni. Az egyik a pezsgő, a másik pedig a whisky. Persze ez nem akkora tragédia.

bisztritsanyidavid.jpgASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Szeretem magamnak elkészíteni az ételt, de azt is, ha kiszolgálnak, akár otthon, akár egy szállodában vagy étteremben. Ha csupán a gasztronómiai élményt és a kényelmet nézem, akkor azok az alkalmak kerülnek előtérbe, amiket nemzetközi meccsek előtt a külföldi szállodák nyújtottak. A svédasztal általában mindig tud olyat kínálni, ami számomra szimpatikus, de véleményem szerint a társaság sokszor még inkább fontos. A reggeliket mindig a családdal a legjobb elfogyasztani. Főleg nyáron, a Balatonon. Ilyenkor a számomra legfontosabb emberekkel vagyok együtt egy nagyszerű helyen, ahol ráadásul nem kell kapkodni. Az ideális ebéd: Az ebédet – főleg meccs előtt – szeretem egyedül elfogyasztani. Ilyenkor ez is segít kicsit ráhangolódni az esti mérkőzésre. Az ideális vacsora: A vacsorát – főleg egy jól sikerült sportesemény után – jól esik elkölteni csapattársakkal, barátokkal. Ilyenkor azért el szokott fogyni némi stresszoldó folyadék. Az ideális desszert: Mivel nem igazán fogyasztok cukrot, így a desszert sajnos nagyon ritkán kerül terítékre, pedig nagyon édesszájú vagyok. Nagy kedvencem a zserbó. 

KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: Az eddigi legnagyobb diadalunk a januári Eger elleni meccs volt. Végig nagyon szépen, fegyelmezetten játszottunk. A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: Ami nekem a legemlékezetesebb idén, az a két fordulóval ezelőtti Miskolc elleni hazai találkozó. Egy góllal nyertünk úgy, hogy az utolsó másodpercekben sikerült egy ziccert kivédenem, ráadásul az egész meccs alatt jól ment. Legnagyobb siker a konyhában: Legnagyobb sikeremnek azt tartom a konyhában, hogy a Nagypapám által megtanult pörköltet az egész család nagyon szereti, legfőképpen a feleségem és a kislányom. Ha ital, akkor… Abban az esetben, ha az ital előkerül, akkor száraz fehérborok és a világos sörök kerülnek előtérbe. Nagy ritkán fogyasztok röviditalt, ez esetben pálinkát vagy ouzót.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2817286010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása