PONYVALEGÉNY

Grínfrájdéj – a költészet napjai

A pláza ászai: a novemberi Black Friday után sincs változás, a vásárlókedv decemberben is megmaradt

2021. december 23. - Horváth M. Attila

img_20211127_184748.jpgMa még csak megsaccolni lehet, átlagban mennyit költünk karácsony közeledtével az év utolsó heteiben, mindenesetre akadt nem is egy olyan fővárosi bevásárlóközpont, amelyben a napokban szinte mozdulni sem lehetett.

Volt nem is egy olyan nap decemberben, hogy két és fél és hárommillió forint közötti forgalmat bonyolítottunk, ekkor ezer–ezeregyszáz vásárló fordult meg nálunk. Megesett persze, hogy csak négyszáz vevőnk volt, de így sem panaszkodunk. 

Meg fognak lepődni. A fenti idézet nem valamelyik könyvesbolt vagy piperecikküzlet tulajdonosától, hanem egy neve elhallgatását kérő, az egyik legismertebb papír-írószerbolt plazabeli alkalmazottjától származik. Végtére is érthető, az ajándékot nem elég megvásárolni, azt be is kell csomagolni ízlésesen, alkalomhoz illően. Alkalom márpedig van, hogy ne csak a csomag, hanem a szem is csillogjon, holott még alig jutottunk túl a Black Friday elnevezésű őrületen, máris nyakunkon a karácsony a piros flanelinget, a felkaros vérnyomásmérőt és fogsorrögzítőt, a Káma-szútrát, valamint a kivehető ajtós NDK turmixgépet tartalmazó végeláthatatlan listával – és a végeláthatatlan sorral. A bevásárlóközpontok egy plusz egy ajándék elnevezésű virtuális akciójára is érdemes felhívni a figyelmet, ugyanis a jó ár-érték arányú termékek mellett a COVID-19 is elkapható. 

img_20211122_181532.jpg

December huszonnegyedike ugyanakkor már hipp-hopp, itt van, de péntek kora délutántól hétfőig a kapkodásba fojtott rohanás után a meghitt nyugalom időszaka következik – a lelkünknek, a pénztárcánknak. Utóbbi legfeljebb csak álmában csönget egy picit – a felébredés időszaka pedig csak januárban jön el.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5416791334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása