PONYVALEGÉNY

Ünnepi lények: boltkórosok naplója

Aki eddig nem tette, december 24-én, vasárnap már csak kevés helyen tudja beszerezni a karácsonyi finomságokat

2023. december 23. - Horváth M. Attila

aldi_img_20231221_210628.jpgTömött sorok, telepakolt bevásárlókocsik, türelmetlen emberek. Aki december utolsó napjaiban betért bármelyik élelmiszerlánc valamelyik kirendeltségébe, hasonló tapasztalattal távozhatott. 

A Penny kezdte, a Lidl folytatta. Már hosszú, nem is feltétlen télies időjárást hozó napokkal ezelőtt kiderült, hogy előbbi a 230 magyarországi üzletét egységesen zárva tartja három napon át, miután december 24-én, 25-én és 26-án sem biztosít vásárlási lehetőséget. Mindezzel együtt 22-én és 23-án átlagosan egy órával tovább várták a betérőket, hiszen a legtöbb piros-fehér lógóval ellátott üzlet 21 óráig tartott nyitva.   

A Lidl a Pennyhez hasonlóan vásárló nélkül marad három napon át, ám cserébe 23-án meghosszabbított nyitvatartással várták a betérőket, olyannyira, hogy akadt olyan fővárosi kirendeltség, amely este tizenegy óráig fogadta a vevő(jelölte)ket.  

aldi_lidl_img_20231217_025017.jpg

Az Aldi ellenben maradt az eddig jól bevált gyakorlatnál, mi több, szigorúan nézett üzleti szempontból a legjobban jött ki a verseny szereplői közül, tudniillik az üzletlánc összes hazai egysége december 24-én 12 óráig nyitva tart, miközben már pénteken és szombaton is egy-egy órával tovább nézelődhetett, illetve vásárolhatott a betérő a megszokottnál.  

A SPAR dolgozói közül azok járnak jól, illetve jutnak több pihenőhöz, akik nem valamelyik INTERSPAR vagy bevásárlóközpontban található SPAR alkalmazottai, ugyanis a saját üzemeltetésű egységek egységesen zárva tartanak, míg a többi vasárnap délig fogadja az ügyfeleket.   

Nem csupán az élelmiszer-jellegű boltok éltek a hosszabb nyitvatartás lehetőségével, ugyanis például a Libri Oktogonnál lévő, kétszintes könyvesboltja a megszokott 19 óra helyett egész héten este nyolcig fogadta a nézelődőket, online rendelés átvételéért érkezőket vagy a 4-es villamosról leszálló betévedőket.  

libri_img_20231222_194352.jpg

img_20231220_171410.jpgA másik nagy, a Bookline is jelentős forgalmat bonyolított ezen a héten, nem véletlenül: a könyv még mindig az egyik legkelendőbb és leghasznosabb ajándéknak számít karácsony környékén, már csak azért is, mert az elcsendesedés időszakában több idő jut az olvasásra – többek között erről nyilatkozott honlapunk Sportkarácsony rovatában közel két héttel ezelőtt Pádár Ildikó, korábbi válogatott kézilabdázó –, amihez sokakat hozzásegíthet ama tény is, hogy 2023-tól már nem lehet automatikus, hogy az év egyik legszebb napjának reggelén még gyorsan el kell szaladni a boltba kenyérért meg tejért, lévén lehet, hogy az éppen zárva tart. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1718287485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása