PONYVALEGÉNY

Pánikulai délután

Vasárnap hajnalig továbbra is harmadfokú hőségriasztás van érvényben

2024. június 22. - Horváth M. Attila

img_20240610_173246.jpgBágyaszt, szorongat, mintha nem engedne az ölelésből. Szabadulnánk tőle, kibújnánk a karjaiból, de a nyár immár végérvényesen megérkezett. 

Csak semmi pánik, emberek! A hőség nem várt hűséget fogadott, miközben csalogató táncba hív, és mi vízre, teára vagy cukorral szédített szénsavas üdítőre szomjazva elájulunk tőle. Furcsa, megmagyarázhatatlan kettősség ez, mert erre az évszakra jellemző a leginkább, hogy nem csupán a tengernek lehet élménye, hanem az élménynek is van tengere. Csobbanunk és megmártózunk a kánikulában, ám most aztán szó szerint lassan a testtel, ugyanis harminc és harminchét fok közé kúszott a hőmérők higanyszála a hét utolsó hétköznapján, természetesen árnyékban. Mintha visszamennénk, átugranánk néhány évtizedet a múltba, mert a hosszú, forró nyár nem csupán Zalatnay Cini, hanem a 2024-es esztendő slágere is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5418432927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása