PONYVALEGÉNY

Pénzügyőr: jó ómen a hat bajnokin elért hat győzelem

A Budapest-bajnokság I. osztályában versenyző pasarétiek a Kelen útját járnák

2021. szeptember 30. - Horváth M. Attila

p1200042.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngBUDAPEST » Úgy lépi át nemcsak az augusztust, hanem a szeptembert is a „blasz-egyes” Pénzügyőr, hogy Sólyom Ferenc garnitúrája csak nyert.

Rezgett a léc az elmúlt hétvégén. Nem az atlétikai Országos Bajnokság fővárosi állomásán, hanem a Kőér utcában, a „fináncok” ideiglenes (?) otthonában. Gyanítjuk, a pasaréti szurkolók szíves-örömest felkerekednének hosszú hónapokon keresztül, ha azt látják a PSE kőbányai oroszlánbarlangjában, hogy a fiúk megszakadnak a pályán – úgy, mint szeptember 25-én, szombaton, amikor a Budapest-bajnokság I. osztályának 6. fordulójában a Tintahalak-Szabadkikötő némi meglepetésre olyannyira jól tartotta magát, hogy a szünetben 0–0-ra állt a rangadónak nevezhető meccs, mi több, a THSE került előnybe a második játékrész felénél. A szezon során még gólt sem kapó házigazda azonban nem esett kétségbe, sőt, rendkívül jól hajrázott, hogy azt ne írjuk, „Gálázott” az új fiúk vezérletével, hiszen előbb a Herédről érkező hátvéd, Gál Szabolcs egalizált, majd a Vasasban nevelkedő, ám a nyáron az FC Hatvantól szerződtetett Gál Márk a 92. (!) percben jutott a társasággal egyről a kettőre. Sólyom Ferenc tanítványai hatból hat összecsapást nyertek meg a pontvadászat egyötödénél, ami több mint biztató kiindulási alap, és (a nyári igazolásokat is elnézve) immár kijelenthető – nevek említése nélkül –, hogy minden poszton akad futballista, aki ha kell, a legfontosabb pillanatokban tudja hozni az extrát, ami aranyat érhet – a szezon végén legfőképpen. 

pse_cimer.jpgPARÁDÉS PÉNZÜGYŐR-PRODUKCIÓ: SZÁMOKBAN 516 perc után kapitulált a PSE hátsó alakzata a Tintahalak-Szabadkikötő ellen, ezt megelőzően sorrendben az Ikarus, a Csep-Gól, a Rákospalotai EAC, az ASR Gázgyár és a megannyi korábbi pasaréti labdarúgót foglalkoztató újonc MUN SE sem tudta bevenni a nyáron visszatérő Ivancsics Alex kapuját. | 12 találatnál jár a(z ugyancsak) nyáron igazolt Csigi Ádám, aki az első öt forduló mindegyikén betalált, márpedig ha sérülés vagy eltiltás nem jön közbe, még az is lehet, hogy a támadó megdönti a felnőttek közötti gólcsúcsát, lévén a Bonyhád színeiben az előző évad során összesen 36 alkalommal ünnepelhetett. Nem mellékes tény az sem, hogy 2020 őszén hat kör alatt csupán kétszer bizonyult eredményesnek a csatár. | 1 szezonnal ezelőtt sem állt rosszul a Pénzügyőr a bajnokság hasonló szakaszában, ám tavaly ilyenkor 4 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség állt a gárda neve mellett, ami az akkor hatból hatot nyerő – és végül bajnokként célba érő – Kelen és az öt siker mellett egy kudarcot szenvedő Csepel mögött aktuálisan a 3. helyezéshez volt elegendő. | 0 gólt szerzett, így kiesett a sorozatból a II. Kerület UFC elleni, idegenben megvívott hétközi Budapest Kupa-mérkőzésen Sólyom Ferenc egylete, mert bár a budai rivális hazai környezetben sem tudta bevenni a „fináncok” hálóját, a döntetlen a „blasz-kettes” riválisnak kedvezett. A pasaréti drukkerek azonban úgy lehetnek vele: kit érdekel, ha a végén bajnok lesz a csapat?

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr316705450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása