PONYVALEGÉNY

Alex és a Fradi: az FC Dabast erősítő Hermány Bence emlékezetes hete

A Ferencvárost, a Vasast és a Nyíregyházát is megjáró cerberus már kétgyermekes édesapaként állhatott az FTC II. elleni bajnokin a lécek közé

2021. október 06. - Horváth M. Attila

hermanybence_baloghgabor.JPGDABAS–FERENCVÁROS II. 3–3 » Remek meccset és hat gólt hozott az NB III, Közép-csoport 10. fordulójának egyik legérdekesebbnek tetsző bajnokija, amely a nyár óta a házigazdát erősítő Hermány Bence számára több okból is különös jelentőséggel bírt.

A labda és a baba is maradt. Az FC Dabas 31 esztendős kapusa nem csupán azért tekintett hatalmas várakozással a vasárnapi összecsapás elé, mert 2007 tavaszától hat és fél szezonon át volt az FTC labdarúgója, hanem azért is, mert a meccs napján úgy kocoghatott ki a pályára, hogy immár kétgyermekes édesapának vallhatta magát. Élete párja, Nikolett ugyanis az alighanem Mosolyországban születő kis Lara érkezése után fiúgyermekkel, Alexszel ajándékozta meg a Foci a köbön Kapuskérdések rovatában évekkel ezelőtt még a Vasas tagjaként „bemutatkozó” cerberust. Ami pedig a vasárnapi találkozót illeti, NB III-as szinten legalább annyira élvezetes kilencven percet hozott, mint az élvonalban a Fradi paksi vendégjátéka.

A korábbi nagyszerű futballista, Bücs Zsolt által a nyár óta irányított FC Dabas hiába került háromszor is megérdemelten előnybe, a ferencvárosi „fakó” mindig egalizálni tudott – jelzésértékű, hogy a 3–3-as végeredményt az NB I valaha volt egyik legjobb „idegenlégiósa”, az elnyűhetetlen Leandro állította be. Érdekesség, hogy a következő játéknapon, az október 10-én, vasárnap sorra kerülő 11. fordulóban mindkét alakulatra fővárosi rivális vár: amíg a tabellán 12 ponttal 14. helyezett Ferencváros II. a 19 egységgel az 5. pozíciót elfoglaló Budapest Honvéd II.-Magyar Futball Akadémiát fogadja a Népligetben délelőtt 11 órától, addig a 16 ponttal 8. FC Dabas délután háromkor a 12 egységgel 13. helyezett Erzsébeti SMTK Ady Endre utcai otthonában vizitál. 

franckboli.jpgRábold: bomba, Boli: gól és kiállítás Nem csupán Hermány Bence léphetett pályára nosztalgikus érzésekkel október első vasárnapján, lévén a szintén nyáron érkező, ugyancsak 31 esztendős Rábold Richárd a 2000-es évek közepén a kapushoz hasonlóan ifjúsági korú labdarúgóként viselte a Ferencváros szerelését, mi több, az elmúlt években az FTC futsalcsapatának is oszlopos tagja volt. A futballista megadta a módját, hogy emlékezetessé tegye önmaga és egylete számára a Fradi második csapata elleni ütközetet, ugyanis a 81. percben a tizenhatoson belülről megeresztett bődületes bombagóllal – szezonbeli negyedik találatával – került harmadszor is előnybe az FC Dabas. Szólni kell a magatartásbeli gondok miatt a második számú gárdához irányított Franck Boliról is. A lüktető találkozón okos góljával másodszor egalizált az FTC II., csakhogy a 76. minutumban begyűjtötte a második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott, ami azért kuriózum, mert magyarországi karrierje során ez volt az első piros lapja bajnoki- vagy kupamérkőzésen a 27 esztendős elefántcsontparti támadónak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8216709684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása