PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: FRITZ ATTILA, az FC Dabas labdarúgója

Kisgyerekként a Csepel mérkőzéseire járt a Honvéd korábbi élvonalbeli játékosa, aki legnagyobb élményének a török Fenerbahce elleni Európa Liga-meccset tartja, amelyen kispesti színekben egyenlítő gólt szerzett

2023. január 22. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Fritz Attila, az NB III Közép-csoportjában szereplő, 20 forduló után 22 ponttal a tabella 11. helyén telelő Meton-FC Dabas korábbi NB I-es labdarúgója.

fritz_attila.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Apukám sok meccset nézett a tévében és vele együtt én is így tettem. Emellett sokszor kivitt gyerekkoromban Csepel-mérkőzésekre és ezek hatására, illetve apukám biztató szavaira kezdtem el a labdarúgást.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Mindenképpen egy Európa Liga-mérkőzést emelnék ki. Budapest Honvéd–Fenerbache meccs volt, ezen az összecsapáson pályára is léptem és az én gólommal lett 1–1 a végeredmény. (A találkozó összefoglalója megtekinthető a lenti videóban, Fritz Attila egyenlítő találata 5:40-től látható, míg a labdarúgó kispesti kötődéséről a cikkre kattintva olvashatnak – a szerző)

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Igazából minden sportolót nagyra tartok, de ha ki kellene emelnem valakit, akkor ő Lionel Messi lenne.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Szerencsére sok embert ismerhettem meg és sokukkal nagyon jó a kapcsolatom - haverság, barátság.

fritzattila_interju_sportszelet.jpg

Az előző szezonbeli emlékezetes esemény: A Magyar Kupa 3. fordulóját emelném ki. A Debrecen ellen játszottunk és bár kikaptunk 1–0-ra, de egy nagyon jó mérkőzést vívtunk, bravúr közelében voltunk. (2022. szeptember 18-án a 77. percig pályán lévő Fritz Attilával a soraiban úgy szenvedett minimális különbségű vereséget élvonalbeli ellenfelétől a Dabas, hogy a továbbjutásról döntő gólt Ferenczi János a 38. minutumban szerezte – a szerző)

Célkitűzés a jelenlegi évadra: Szeretném, ha a tabellán előrébb tudnánk végezni. Magamtól kiegyensúlyozott, magabiztos játékot várok.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Edzői szinten szeretnék előrelépni és ehhez az edzői papírokat megszerezni.

Amelyik sportot még kedvelem: Szinte az összes játék, amihez bármiféle labda szükséges.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Marvel/DC fan vagyok. (mosolyog)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4118032174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása