PONYVALEGÉNY

463 perce szerzett gól nélkül: az új edzővel sem indult el felfelé az FC Dabas

A Fehér Ádám helyét március elején átvevő Tóth Lászlóval a második bajnokiján is sikerélmény nélkül maradt a Pest megyei csapat

2023. március 12. - Horváth M. Attila

forgacs_andras.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngDABAS–PAKS II. 0–3 | Összességében a sorozatban elszenvedett negyedik vereség után február végén távozott az NB III Közép-csoportjában szereplő hazai társulat vezetőedzői posztjáról Fehér Ádám, csakhogy az okok mélyebben gyökereznek, ugyanis a gárda az új szakvezetővel sem kecmergett ki a kátyúból.

feher_adam.jpgA Monor elleni találkozót már nem várta meg, pedig az presztízs lett volna a javából. Így az előző hétvégén már az új tréner, a Dabason nem ismeretlen Tóth László ült az MSE elleni idegenbeli kilencven perc során a kispadon és nem Fehér Ádám, aki nem is olyan rég még a kék-fehéreket dirigálta. Csakhogy azon a meccsen már Bücs Zsolt korábbi dabasi másodedzője, az azóta Budafokon és Kozármislenyben is megforduló Tóth László meccselt, aki 3–0-s vereséggel „debütált”. A hazai premier sem sikerült sokkal jobban, hiszen az FC Dabas március második vasárnapján ugyanilyen különbségű kudarcot volt kénytelen elviselni a Kindl István által felkészített Paks II.-től. 

toth_laszlo_dabas.jpgA tényszerűséghez feltétlenül hozzátartozik, hogy a látogató kellőképp megerősített alakulatot vonultatott fel, hiszen olyan az NB I légkörével is megismerkedő labdarúgók jutottak szóhoz, mint Gyurkits Gergő, a legutóbb Soroksáron futballozó Haris Attila, a Puskás Akadémiától megszerzett Skribek Alen vagy éppen Tamás Olivér. A nehéz helyzetben lévő dabasiaknak a kieséstől valószínűleg nem kell tartaniuk, ám azt azért érdemes megjegyezni, hogy a brigád immár 463 perce eredménytelen, az FC Dabas eddigi utolsó találatát a tapasztalatnak híján nem lévő korábbi NB I-es védő, Forgács András szerezte még tavaly november 27-én, az Iváncsa otthonában 2–1-re elveszített összecsapás 77. percében. Mindez azt is jelenti, hogy a Pest megyei gárda ebben az évben bajnokin még nem talált a hálóba – egyelőre Tóth László irányításával sem. 

NB III Közép-csoport, 25. forduló

 METON-FC DABAS SE–PAKSI FC II. 0–3 (0–2) 

Dabas, Wellis Sportpark, vezette: Takács Ákos (Holpár Gergely, Turi Miklós)

Gólszerző: GYURKITS GERGŐ (0–1) a 17., TAMÁS OLIVÉR (0–2) a 44., PESTI ZOLTÁN (0–3) a 77. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4518070390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása