PONYVALEGÉNY

Goran Kopunovics: a harmadik maglódi korszak vége

Az FTC korábbi támadójának hét nyeretlen bajnoki után köszönték meg a munkáját

2021. október 01. - Horváth M. Attila

s6307409.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngMAGLÓD » Miután hét fordulót követően is győzelem nélkül áll és sereghajtó a helyi TC a Pest megyei I. osztályban, a hét közepe óta már nem Goran Kopunovics a felnőtt csapat edzője.

Faramuci helyzet: az egyik oldalon Goran Kopunovics, a másikon Vincze Gábor. Mindketten voltak a Ferencváros labdarúgói, ráadásul jó néhányszor meccseltek is egymás ellen. Az elmúlt hétvégén is ez történt, ám nem csupán ezért maradt emlékezetes a Maglód–Vecsés bajnoki a pontvadászat 7. fordulójában. Sokkal inkább azért, mert hiába vezetett félórányi játékot követően a szélvészgyors és a labdával sem ügyetlen Seregy Tamás valamint a Vasasban pallérozódó – nem mellékesen esztendőkkel ezelőtt a hétvégi vetélytárs szakmai munkájáért felelő Vincze Gábor által felkészített Biatorbágy színeiben is szereplő – csatár, Balló Harold góljával 2–0-ra a házigazda, a társulatnak a szünetig sikerült elherdálnia jelentősnek nevezhető előnyét (2–2), mi több, az előző évad bajnokának a fordítás is összejött (2–3). És még inkább azért, mert a jelek szerint jó ideig ez volt Goran Kopunovics utolsó meccse a Maglód kispadján. Legalábbis a felnőttekén, mert bár a vezetőség megköszönte a tréner munkáját, a kezét nem engedi el, ugyanis a rutinos edző szakértelmére, ahogy eddig, úgy továbbra is számítanak az U12-es korosztály mellett. 

p3310208.JPG

Faramuci helyzet: a nyáron Újpestről érkezett a Pest megyeiekhez Denis Kopunovics, Goran Kopunovics jó adottságokkal rendelkező 18 éves fia, akire eddig jobbára az U19-es alakulatnál számítottak, ám jelzésértékű, hogy háromszor már ülhetett bajnoki meccsen a maglódi kispadon, de játéklehetőséghez nem jutott. Hogyha eljön az ideje, ki adhat neki először sanszot, jó kérdés, mindenesetre nem volna meglepő, ha a vezetőség hosszabb távon is olyan szakvezetőre bízná a gárda irányítását, aki kötődik az egyesülethez és jól ismeri a közeget. Bár az előző évadban a 7. helyre futott be a Maglód, egyrészt ezen pozíció elérésében a szerencsének is volt köze – lévén sok volt a közel egyforma képességű társulat –, másrészt a „tavalyi” együttes az állományát tekintve erősebb volt a mostaninál. A biztos bennmaradás kiharcolásánál sokkal több nincs a jelenlegi keretben – van olyan klubhoz közelálló tréner, aki sikerrel vívott meg hasonló csatát –, így ha az elöljárók nem körültekintők, az a csapatra nézve hosszabb távon akár végzetes is lehet. 

s6307444.JPGA harmadik maglódi korszak – dióhéjban Goran Kopunovics nem először és nem is másodszor, hanem edzői karrierje során harmadszor irányította a Maglódot. Az FTC korábbi kiváló támadója 2019 áprilisának utolsó hétvégéjén ült le – a harmadik korszakát tekintve – először a társulat kispadjára, és bár a Szentendre VSE otthonában végül 3–1-es vereséggel „debütált” a szakember, az idény végeztével mégsem szomorkodhatott, tudniillik az MTC kivívta a bennmaradást (12. hely), avagy teljesítette, amiért felkérték. A következő szezon volt a „COVID-bajnokság”, tizenhét találkozót követően az igen előkelő harmadik pozíciót foglalta el a Maglód, míg legutóbb a fentebb már citált hetedik helyezést érték el a Kopunovics-gárda tagjai. 

GORAN KOPUNOVICS HARMADIK MAGLÓDI KORSZAKÁNAK MÉRLEGE:

58 bajnoki, 26 győzelem, 11 döntetlen, 21 vereség, 93–81-es gólkülönbség, 89 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5516706368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása