PONYVALEGÉNY

SC Sopron: Kustor Noel és Krizsonits Mátyás különleges duplája

Az immár Mátyus János által gardírozott alakulat két gólját a MOL Fehérvár elleni Magyar Kupa-meccsen ugyanúgy a két fiatal szerezte, mint a szerdai NB III-as bajnokin a „fakó” ellen

2021. szeptember 24. - Horváth M. Attila

p3070156.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngSOPRON » Nem volnánk meglepve, ha az NB III, Nyugati csoportjában szereplő helyi SC labdarúgói mielőbb elfelejtenék a MOL Fehérvárt, mert az elmúlt napokban nem sok sikerélményben volt része az immár Mátyus János által felkészített alakulatnak, amely előbb a Magyar Kupában az „eggyel”, a bajnokság szerdai, 8. fordulójában pedig a „kettővel” mérte össze az erejét.

Nagykanizsán nyerni dicséretes produkció, háromgólos diadalt (4–1) aratni pedig edzői debütálásként egyenesen remek. Mátyus János és megannyi magasabb osztályt megjáró labdarúgóval – elég, ha csupán Baranyai Norbert, netán Koronczai Benjámin vagy éppen Pető Benjámin és Sipos Bence nevét említjük – teletűzdelt társulata tehát önbizalommal telve várhatta az elmúlt hétvégét, amikor a Magyar Kupa 3. fordulójában az SC Sopron az élvonalbeli MOL Fehérvárt fogadta. Nos, Szabics Imre vendégegylete nem bízta a véletlenre a továbbjutás kérdését, az első félidő feléig, negyedóra leforgása alatt négy gólt szerezve eldöntötte a (végül 6–2-re megnyert) találkozót. 

Az NB III, Nyugati csoport hétközi, 8. fordulójában azonban szintén a székesfehérváriakat sodorta a soproniak útjába a sors(olás), és hogy a szakmai stábnak, no meg a szurkolóknak déja vu érzésük legyen, arról az ismét házigazda szerepbe kerülő gárda gondoskodott, amely nemhogy újfent két találatot szerzett, de ugyanúgy Kustor Noel és Krizsonits Mátyás volt eredményes, mint a szombati kupaderbin. 

p4170008.JPGEgykori válogatott Fradi-futballisták a kispadon Nem vár könnyed összecsapás szeptember 26-án, vasárnap sem az SC Sopronra, ugyanis az NB III, Nyugati csoport 9. fordulójában 16 órai kezdettel az Érdi VSE otthonában lépnek fel Tóth Adriánék. Mátyus János ráadásul újra egykori FTC-játékossal találkozhat a kispadoknál, lévén ugyanazt tapasztalhatja a riválist irányító kollégájánál, mint egy hete a MOL Fehérvár elleni MK-találkozón Szabics Imrével kapcsolatban, avagy a rivális edzője nem csupán egykor a Ferencváros szerelését is viselő válogatott labdarúgó volt, de idegenlégiósként is hírnevet szerzett magának, illetve a magyar futballnak. A korábban Rákospalotán, Pápán, Nyíregyházán és Szombathelyen is dolgozó egykori 34-szeres válogatott, Németországban, Skóciában és Ausztriában is légióskodó Mátyus 1998 és 2000 között erősítette játékosként az FTC-t, valamint a 2007/2008-as évadban is zöld-fehérben futballozott; míg az Érdi VSE-t irányító, a nemzeti csapatban 22-szer pályára lépő, a Fradit 1986 és 1991 között, valamint a kilencvenes évek második felében is erősítő Limperger Zsolt Spanyolországot megjárva három egyesületben is stoplist húzott. Ami szembetűnő: az eddig eltelt nyolc játéknapon a jelenleg 14 ponttal 5. helyezett Pest megyei gárda védelme tizenegyszer kapitulált, míg a 8 egységgel a 16. pozíciót elfoglaló Sopron hátsó alakzata tizenkétszer. Ami a trénereknek fejtörést okoz, a kilátogató szurkolóknak örömteli: a fentiek alapján a két brigád aligha végez gól nélküli döntetlenre.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3816699818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása