PONYVALEGÉNY

Budaörs Spencer

A hangulatos Pest megyei városban egy kilométeren belül két vendéglátó egység is az olasz színészóriás nevét viseli

2021. szeptember 16. - Horváth M. Attila

budburger_kopf.jpgAki a budaörsi Templom tér környékén Bud Spencert megpillantva pofonokra számít, ne ijedjen meg, ellenben a felettébb barátságos Bud Burger személyzetétől kézműves finomságokat annál inkább kaphat.

Nyomás utána! No nem feltétlenül a klotyóra, bár van aki szerint a város olyan, mint egy nagy WC csésze. A Bűnvadászokból vett idézetfoszlány természetesen nem vonatkozik Budaörsre, amely hétköznap este is lüktet, vagy legalábbis visszafogottan pezseg az élettől. 

Június 7-én nyitottunk meg, és az elvárásoknak megfeleltünk, mivel számítottunk valamire, ami teljesült is – ment vissza több mint három hónapot az időben Béke Gergő, a Bud Burger 26 esztendős üzletvezetője. – Egyre növekszik a forgalmunk és nagyon pozitívak a visszajelzések. Úgy érzem, jó úton haladunk, no és indul nemsokára a kiszállítás is. Nem volt egyszerű, de idáig jutottunk, hogy már ezt is tudjuk vállalni. Az elején ez volt a probléma, ugyanis sok rendelést szeretnénk teljesíteni, illetve alkalmazottat nehéz találni, meg aztán bele kellett szoknunk, jönnünk.

A vendégek számára is jobb, hogy a kiszolgáló személyzet tagjai nem különben vagy éppen és megint dühbe jönnek. Azt persze nem tudjuk, hogy az üzletvezető öt centért több narancsot tud-e kifacsarni, mint mi meginni, de azt a megnyilvánulásaiból rögtön megállapítottuk, hogy nagy koponya.

esmegintduhbejovunk_jelenet.jpg

bekegergo_2.jpgA tulajdonos úr örök fanatikus, ez a brand azért ilyen, mert Bud Spencer rajongója, én meg a vendéglátásban dolgoztam ezelőtt is – folytatta széles mosollyal a négy esztendeje Debrecenből Budapestre költöző, bő két éve Budaörsön tevékenykedő Béke Gergő, aki saját bevallása szerint nagyon megszerette a várost, mi több, ha volna rá lehetősége, itt is élne. – Megismertük egymást és rám bízta ezt a feladatot. Egyébként én is imádom a Bud Spencer–Terence Hill páros filmjeit, ezeken nőttem fel, és a mai napig, ha a tévében megy bármelyik, akárhányszor is láttam már, mindig odakapcsolok, és azt nézem.

Kíváncsiak voltunk, azt vajon figyeli-e, hogy a betérőket – egy újabb klasszikusból, Az ördög jobb és bal kezéből idézve – az Úr vezérelte erre vagy csak úgy véletlenül erre jártak?

img_20210909_190957.jpgVegyes a kép a vendégek kapcsán, mert rengetegen jönnek, akik tetoválva vannak Bud Spencer-fotókkal és teljes fanatizmussal érkeznek, de az is tapasztalat, hogy aki már kóstolta a burgereinket, amiatt jön vissza, mert ízlett és az egész miliő is tetszik neki – fogalmazott a fiatal üzletvezető. – Arra nagyon büszke vagyok, hogy minőségi alapanyagokat használunk: Angus marhahúspogácsát és saját készítésű bucit. A kézműves vonalat kaptuk el és ezt is szeretnénk továbbvinni. Ez a fő profilunk, de kapható nálunk hot dog is. Van a közelben néhány iskola, itt velünk szemben is, így megpróbáljuk kiszolgálni azt a réteget, aki amiatt érkezik, hogy egy jó hot dogot elfogyasszon, vagy esetleg nem fér bele egy hamburger. Ezen kívül köreteink vannak, káposztasaláta, csirkesaláta. Hogy hagymásbab van-e? Egyelőre nincs, de én rágom már egy ideje a főnök fülét, kötelező lenne, meg aztán amúgy is nyitva vagyunk mindennap kilenctől este kilencig, így a reggeli »műsorba« berakhatnánk délig friss kenyérrel. Úgy gondolom, ez is meg fog valósulni, de minden idő kérdése. Akár az is megtörténhet, hogy terjeszkedünk, így egy franchise is kisülhet belőle, de maradjunk annyiban, ez még a jövő zenéje, ugyanakkor rajtunk nem fog múlni.

Készséggel elhisszük az üzletvezető szavait, meg aztán mernénk-e vitatkozni a hétköznapi hajtás után a sárgára festett templom szomszédságában, ott, ahol a Béke az úr?

budburger_latkep.jpg

spencerhill2.jpg„KÁR ÉRTE, KIVÁLÓ ÜGYNÖK VOLT!” Nem csupán a Bud Burger szolgáltathat témát az olasz színészóriások budaörsi filmrajongóinak körében, ugyanis a főváros felé tartva, néhány percnyi sétára található egy másik egység, a SPENCERHILL Gasztro Placc. A Budapesti út 68. alatt üzemelő (?) étterem azonban ott jártunkkor zárva volt, igaz, megbízható helybéli forrásunk szerint ez nem véletlen, ugyanis az egykori Kerék vendéglő az elmúlt időszakban hol kinyitott, hol nem – de inkább nem. Ha fentebb a Nyomás utána! című klasszikussal indítottunk, zárjuk is azzal sorainkat: „Kár érte, kiváló ügynök volt!”

spencerhill1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8816691222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása