PONYVALEGÉNY

A helyi kötődésű fiatalokban hisznek Tárnokon

Kaszás Attila csapata jól kezdte a bajnokságot, amely két forduló után még veretlen

2021. augusztus 27. - Horváth M. Attila

fociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngTÁRNOK » Bár a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjától a nyáron elbúcsúzott a Kaszás Attila trenírozta társulat, a klubnál továbbra is leginkább a helyi kötődésű fiatalokban hisznek.

A jövő generációja. Ha valaki a védettségi igazolvány felmutatása után betoppan a tárnoki sporttelepre, megannyi fiatalt láthat a gyepen. A nyáron leginkább ennek reményében tervezett a szakmai stáb, így került vissza a klubhoz a pályafutását itt kezdő Kóka Zsolt (18 éves, Airnergy), mint ahogy ugyanez jellemző Hoppál Dánielre (16, Budai FC) is. A 18 esztendős Fodróczy Gergely a „szomszédból” érkezett (Érdi VSE), és ha úgy vesszük, Herczeg Mór szintén. Nevezett labdarúgó ugyan már 27 éves, de kacskaringósra sikeredő pályafutása Érdről indult, és bár az NB III-ban is megmérette magát – futballozott Budaörsön, a Rákosmente KSK-ban és Diósdon –, némi pátosszal élve hazatért. Herczeg legutóbb az ugyancsak Déli csoportba besorolt Szigethalom labdarúgója volt, ám egyik Tárnok elleni bajnokin sem lépett pályára. Kaszás Attila alakulata ellenben a gyepen lesz augusztus 28-án, szombaton 17 órai kezdettel, ugyanis a Pest megyei III. osztály, Nyugati csoport 3. fordulójában a Taksony II.-t fogadja. 

Veretlen a nyeretlen ellen: kiesők, ha találkoznak A szezont két kudarccal kezdő Taksony II.-ről egészen közeli emlékei lehetnek a társulat színeiben a megyei I. osztály légkörébe is beleszagoló Pintér Lászlónak és a jelenlegi évadban eddig négy pontot szerző társainak. Tudniillik a két gárda a 2020/2021-es évadban azonos mezőnyben (Pest megyei II. osztály, Déli csoport) szerepelt, mi több, amíg a szombati házigazda 26 pontot gyűjtve az utolsó előtti, 15. helyen búcsúzott, addig a látogató 17 egységgel a 16. pozícióban végezve zuhant a harmadik vonalba. Hasonló pályaválasztással idén április közepén találkoztak a felek, ám hiába vezetett Nagy Máté korai találatával a Taksony II., a tárnokiak Vida Péter, Kis Raul és Tóth Tamás góljával fordítottak, Fekete Olivér hajrábeli gólja pedig már nem osztott, nem szorzott (3–2). 2020 őszén kísértetiesen hasonlóan indult a meccs Taksonyban, ahol Sárai Ferenc révén a Tárnok került hamar előnybe, ám a folytatásban a házigazda részéről csupán Harun Jamoul tudta bevenni a nagyszerű teljesítményt nyújtó Pintér László hálóját (1–1).

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4816672866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása