PONYVALEGÉNY

Össznépi álarcosbál: maszkon innen, maszkon túl

Merkely Béla professzor szerint az új variánssal szemben kevésbé hatékony – vagy mégsem?

2021. augusztus 25. - Horváth M. Attila

img_20210629_163922.jpgAmíg korábban neves szakemberek úgy fogalmaztak a koronavírussal kapcsolatban, hogy nem lesz jelentős az úgynevezett negyedik hullám, addig manapság már riogatnak, jelezvén, az oltatlanok oltakozási „kedvén” múlik az újabb Covid-cunami ereje.

Két megnyilvánulás, két aprócska szösszenet, amely a magyar sajtó különböző felületein megjelent. 

Az augusztus 20-án a tudományos, szakmai és közéleti munkájáért elismerésben részesülő, Széchenyi-díjas Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora így vélekedett a Metropol hasábjain és online felületén: Lehet, hogy visszatér a maszkhasználat, de nem minden esetben, mivel az új variáns ellen kevésbé hatékony a maszk. 

Az FTC–Young Boys labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező visszavágója (2–3, összesítésben 4–6, így a Ferencváros az Európa Liga csoportkörében folytatja) előtt egy nappal a zöld-fehér klub weboldala többek között az alábbi közleménnyel fordult a kilátogatókhoz: Fontos tudnivaló, hogy a jelenleg is érvényes egészségügyi előírásoknak megfelelően a Young Boys elleni visszavágón való részvétel feltétele az érvényes jegy bemutatásán túl a védettségi igazolvány/applikáció és a fényképes személyazonosító megléte. Emellett arra szeretnénk kérni a kilátogató szurkolókat, hogy a saját és szurkolótársaik egészségének megóvása érdekében a stadionba való belépést követően viseljenek szájat és orrot eltakaró maszkot! 

A Ponyvalegény minden tudományos alapot nélkülöző kérdései: tehát akinek van védettségi igazolványa, annak az egészsége (még) nincs megóvva? Ha az egészsége óvottnak tekinthető, akkor miért van/volt szükség a maszkhasználatra, ami Merkely professzor szerint kevésbé hatékony az új variánssal szemben?

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr316669716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása