PONYVALEGÉNY

Élvonalbeli támadó a „megye-egyes” Balmazújvárosban

Urbin Péter nem először lett a 2017/2018-as évadban még az NB I-ben szereplő csapat csatára

2021. július 25. - Horváth M. Attila

urbinp.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngBALMAZÚJVÁROS » 67 ponttal csupán a Hajdú-Bihar megyei I. osztály bronzérmeseként zárt a helyi BFC, amely a tavaly nyáron szerződtetett Bokros Tibor és a télen igazolt Burics András után újabb korábbi élvonalbeli labdarúgót tudhat a soraiban.

Messze jár a boldogság: miközben idestova négy éve az NB II-ben elért második helyezésnek és az ezzel járó élvonalbeli szereplés lehetőségének örültek Balmazújvárosban, a közel húszezres Hajdú-Bihar megyei város futballszerető polgárai manapság is élvonalbeli küzdelmeknek tapsolhatnak – csak immár a megyei bajnokságban... Jó képességű futballista persze így is található a gárda keretében, elég, ha csupán a Kecskemét színeiben az élvonalban bemutatkozó Burics András vagy éppen a Diósgyőrben debütáló Bokros Tibor nevét említeni. A nyáron újabb kiváló alapokkal megáldott labdarúgóval bővült a játékosállomány, mégpedig a 36 esztendős Urbin Péter személyében. 

A gólerős támadó 2014 augusztusában még a Dunaújváros akkori NB I-es társulatában jutott játéklehetőséghez, ám az elmúlt éveket tekintve Szolnokon és Békéscsabán is szívesen emlékeznek vissza a pályán nyújtott produkciójára – mint ahogy Balmazújvárosban is. Úgy bizony, merthogy Urbin Péter nem először lesz a balmaziak labdarúgója, és ez még akkor is igaz, ha a brigád élvonalbeli szerepléséből nem ve(he)tte ki a részét, lévén akkoriban a második vonalban vitézkedő viharsarkiak profija volt. 

Érdekesség, hogy a kétszeres NB II-es gólkirály csatár egy év alatt került a „mennyből” a „pokolba”, lévén tavaly ilyenkor még az NB II-es Debreceni EAC keretéhez tartozott, idén tavasszal viszont már az NB III, Keleti csoportjába besorolt Tiszafüred tréningjein és meccsein izzadhatott, idén nyáron pedig jött az újabb váltás, avagy a visszatérés a „megye-egyes” Balmazújvárosba.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8416638100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása