PONYVALEGÉNY

Balmaz-állapot: három férfi, egy futballcsapat

Horváth László, Tamás László és Sigér Dávid különleges bravúrja

2019. augusztus 08. - Horváth M. Attila

balmazujvaros.jpgBár az elmúlt hétvégén elrajtolt a labdarúgó NB I 2019/2020-as szezonja (Újpest–Puskás Akadémia 1–3, Kisvárda–Paks 1–0, Mezőkövesd–Zalaegerszeg 1–0, Diósgyőr–Budapest Honvéd 2–1, MOL Fehérvár–Kaposvár 4–2) érdemes visszatekinteni arra, kik voltak azok, akik az előző két évadban kétszer is kiestek aktuális csapatukkal a második vonalba, és ki volt az, aki a búcsú után bajnok lett – az első osztályban.

A kétes bravúrral a kapus Horváth László és a belső védő Tamás László „büszkélkedhet”, hiszen míg előbbi 2018-ban a Balmazújvárossal, 2019-ben az MTK-val köszönt el az élvonaltól, utóbbi pedig 2018-ban szintén a Balmazzal, idén pedig a Haladással intett búcsút az élvonalnak. Érdekesség, hogy a cerberus és a hátvéd sem szerepel a jelenleg futó évad során az első osztályban, hiszen Horváth a másodosztályú Kazincbarcika hálóját őrzi az ősszel, míg Tamás továbbra is Szombathelyen futballozik.

A harmadik labdarúgó sokak szerint az elmúlt évek felfedezettje, ami viccesnek tűnik, már csak azért is, mert az említett sportember idén novemberben nem 19, hanem 29 éves lesz, és ez még véletlenül sem Sigér Dávid kritikája. Emlékezhetnek rá a közel négy esztendővel ezelőtti Foci a köbön-szereplése kapcsán is, hiszen ami feltűnő, hogy akkoriban is tudatos volt a futballhoz való hozzáállása az étkezés szempontjából is. A lényeg azonban ne sikkadjon el: a nagy munkabírású középpályás tavaly kiesett az élvonalból a Balmazújvárossal, 2019 májusában pedig felért a csúcsra a Ferencvárossal ugyanott. Hogy mekkora értéke a jelenlegi, légiósoktól hemzsegő FTC-nek, arról csak ennyit: a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körének első mérkőzésén, a horvát Dinamo Zagreb otthonában Sigér Dávid alakította ki a visszavágó előtt igencsak értékes és ígéretes 1–1-es végeredményt egy óra játék után.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6315000436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása