PONYVALEGÉNY

Veresegyház VSK: Vácról érkezhet az erősítés

Fiatalság, boldogság: három Duna-parti tehetség írhat alá

2021. július 08. - Horváth M. Attila

fociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngVERESEGYHÁZ » A Pest megyei I. osztály nyolcadik helyén végzett a helyi VSK, köszönhetően többek között annak, hogy az utolsó fordulóban, hazai pályán egyértelmű, 5–2-es győzelmet aratott a Hollik András dirigálta Dunavarsány felett.

Az előző szezonban tizenegy bajnokin védő 27 esztendős veresegyházi cerberusnak, a Foci a köbön Kapuskérdések rovatában korábban bemutatkozó Bohony Bálintnak szintén van váci kötődése. Hogy miért érdekes mindez? Nos azért, mert nem volna meglepő, ha minimum három ifjú legény az NB III, Közép-csoportjában szereplő – és a magunk mögött hagyott évadban vért izzadva bennmaradó – Váctól érkezne, hogy az U19-es bajnokság után a trió tagjai szokják a nagyobb tempót, a gyorsabb gondolkodást, az ütközéseket, egyszóval a felnőtt futball légkörét. 

Csipkés Ákos (23 utánpótlásmeccsen 3 gólig jutott a 2020/2021-es évadban), Kakuk Erik (10/7) és Szunács Martin (25/1) közül utóbbi kapta a legtöbb lehetőséget a korábbi szövetségi kapitány, Csank János által felkészített első csapatban. Hódmezővásárhelyen (2–1-re nyert a házigazda) harminc, Kozármislenyben (1–0) tizenkilenc, míg a Majos (1–7) otthonában tizenhárom minutum jutott neki csereként, azaz hatvankét percet már játszott az NB III-ban, ami 19 esztendősen nem rossz mutató. Olybá tűnik, a következő évadban egyikük sem növeli a harmadosztályú meccseinek számát, ám meglehet, hosszabb távon mindhárom tehetséges fiatal így jár jól.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9716616888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása