PONYVALEGÉNY

Szklerózis multiplex helyett: egy dózis multiplex

A pláza ásza: június első napjaiban országszerte kinyitnak a Cinema City termei, ahol hét hónapba sűrítik bele az elmúlt másfél év filmtermését

2021. június 02. - Horváth M. Attila

mozi1.jpgA nyár, és az ezzel járó közelgő labdarúgó Európa-bajnokság, illetve az olimpia miatt korántsem garantált a kasszasiker, mindenesetre több mint féléves kihagyás és az art mozik májusi nézőcsalogatása után június 3-án újranyitnak a Cinema City termei is.

Ahogy a forgalmazók, úgy a legmodernebb filmszínházak sincsenek irigylésre méltó helyzetben, ugyanis az idei esztendőből hátralévő hét hónapba sűrítik bele az elmúlt másfél év filmes termését. Ha innen nézzük, akkor persze a mozirajongók is beleilleszthetők a fenti sorba. Az más kérdés, hogy a multiplexek versenyhelyzetnek vannak kitéve, lévén különösen nyáron ritka vendég a pattogatott kukoricát flamózó és kólát utána küldő filmfogyasztó a még oly hűs termekben is, ráadásul június 11-től egy hónapon át a részben honi rendezésű és szerencsére magyar szereplésű futball Európa-bajnokság meccscunamija tartja lázban a nyaralókat vagy éppen nem vakációzókat. És ha mindez kevésnek bizonyulna, jelen állás szerint július 23. és augusztus 8. között Tokióra, no meg az olimpiára figyel a világ.

mozi2.jpg

A koronavírus-járvány okozta sokkból azonban a multiplexeknek is ébredniük kell, hiszen a jelenlegi helyzet már megengedi, hogy biztonságosan kinyissanak. Az idén százhúsz esztendős magyar filmre mindazonáltal jó fényt vet, hogy nem csupán az amerikai kasszasikerek folytatásai – Halálos iramban, Hang nélkül –, hanem a tervek szerint az Éden, a Hét kis véletlen és a Spirál is a Cinema City vásznaira kerül. Hogy aztán mekkora közönség előtt hunynak ki a fények, arra különösen a kontinenstorna lázában égő focirajongó filmimádók alighanem így felelnek: itt van az Eb elásva.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9116579504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása