PONYVALEGÉNY

Csak semmi pánik: mozivásznon Az elvarázsolt dollár és a Hamis a baba

A július Bujtor István és Kern András felejthetetlen párosáról szól a Corvinban

2023. július 21. - Horváth M. Attila

csopi_corvin_kopf.jpgNekünk a Balaton a Riviéra. És ez még akkor is igaz, ha a fojtogató fülledtséget kívül hagyva a víz csobbanását csak látjuk, halljuk és nem érezzük a mozivászon előtt ücsörögve, feketére festett szénsavas koffeinbombát szürcsölve. 

A nosztalgiavonatból nincs kiszállás. A méltán népszerű Jim Jarmusch életművének válogatása után a Corvinban immár a feléhez érkezett az Ötvös Csöpi kalandjait felvonultató széria. A július 9-én a Pogány Madonnával megkezdett, majd 16-án a Csak semmi pánikkal folytatott vetítéssorozat következő epizódjában július 23-án, vasárnap 18 órai kezdettel Az elvarázsolt dollár lesz megtekinthető, míg július 30-án ugyanakkor a Hamis a baba kerül vászonra a megunhatatlan páros, Bujtor István és az idén a hetvenötödik életévét betöltő Kern András főszereplésével.  

boncz_geza.jpgA humorista fiának kedvencei  Meglehet, kevesen tudják, de az Ötvös Csöpi-sorozat magyarországi DVD megjelenése az egyik legnagyobb magyar humorista, Boncz Géza fiának volt köszönhető. A Dotkom Média egyik vezetője, Boncz Dániel az édesapjáról írt könyve kapcsán adott interjút ezen sorok írójának több mint másfél évtizeddel ezelőtt, amiben többek között az alábbiakat mondta:   

Egy volt egyetemi évfolyamtársammal működtetjük azt a kiadót, ami megjelentette a könyvet és a dvd-t is. Emellett más kiadványaink is vannak, kedvenceim közé tartozik a Bujtor István féle Ötvös Csöpi-sorozat, amelynek negyedik része, az Elvarázsolt dollár hamarosan kerül piacra.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7818174851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.07.21. 09:43:42

Ööööö, az elvarázsolt dollár szerintem a második volt, a Pogány Madonna után és a Hamis a Baba előtt...
Vagy csak én értek félre valamit?
süti beállítások módosítása