PONYVALEGÉNY

Négyes metró: valagút

Nem mindenki a megszokott módon közlekedik a földalatti járaton

2021. március 04. - Horváth M. Attila

negyes_metro_utazas.jpgGyorsnak gyors, ez nem vitás, merthogy nem egész tizennégy perc alatt teszi meg a két végállomás közötti távot a négyes metró, amely a Keleti pályaudvar és Kelenföld vasútállomás között szállítja az utasokat – naponta több tízezret.

Kényelmesnek kényelmes, a sofőrnélküliség pedig Mars-expedícióhoz, de legalábbis űrutazáshoz hasonlatos a hajlott korúak számára. Hétköznaponként sem mindig van tele, mint a déli busz, ami különösen akkor jöhet jól, ha valaki az utazás nem a jól megszokott formáját választja. Az üléseken akár ejtőzni is lehet, és bár hason fekvéshez talán nem a legideálisabb, két leányzó mégis feltalálta magát, illetve egymást. 

Aki azt gondolná, fentebb Lutonból idáig zötykölődő angol tinilányok marháskodása lett megörökítve, téved, ugyanis mindketten magyarul beszéltek és tudatmódosító használatának jeleit sem lehetett rajtuk felfedezni. Miután a velük együtt utazókat jól láthatóan és tapasztalhatóan nem zavarta a sajátságos és meglehetősen hangos magánakció (talán ez volna a természetes?), így a cikk végén legyen elég csupán annyi: úgy szörnyű, ahogy van – hogy nem miniszoknyát vettek fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5516450564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása