PONYVALEGÉNY

Nevem: Thomas (DVD-kritika fotógalériával)

Terence Hill legutóbbi mozifilmje lemezen

2019. október 25. - Horváth M. Attila

nevemthomas_dvd.jpgAmint azt hetekkel ezelőtt megírtuk, bár Terence Hill legutóbbi filmje, a Nevem: Thomas csupán decembertől lesz kapható a Romis Mozi jóvoltából, a Ponyvalegény a forgalmazónak köszönhetően betekintést nyerhetett a DVD-be.

A FILM ••3••

Vadnyugati csihipuhinak, hetvenes években forgatott, lónyerítéstől és puskadörgéstől hangos westernnek való vidék. A spanyolországi mesés tájak azonban kalandfilm helyszínéül szolgálnak. A látvány lenyűgöző, ám mindez a történeten csak eleinte segít. A megmentő szerepében tetszelgő Terence Hill és a korántsem ártatlan, amúgy remek választásnak tűnő Veronica Bitto kettőse olyan, mint egy remek jobb lábbal megáldott futballista a középpályán: jól indít, csakhogy a folytatás… A cselekmény a kiszámíthatósága ellenére egy ideig működik, mi több, a nézőt nosztalgikus érzések keríthetik hatalmába, hiszen nem egy visszautalással találja szembe magát olyan korábbi mesterművek kapcsán, mint a Keményfejű, a Nyomás utána vagy az És megint dühbe jövünk. Spoiler helyett maradjunk annyiban, Terence Hill ezt a mozit a közeljövőben a mennyben a kilencvenedik születésnapját ünneplő Bud Spencer emlékének ajánlotta – az olasz óriásról a Ponyvalegény a közeljövőben portréval jelentkezik –, és ha innen nézzük, feltétlenül jár a főhajtás. 

A DVD2•••

Amint az lentebb a képre kattintva megjelenő galériából is kitűnik, a rajongókat nem kényeztették el, hiszen a beállítások mellett a jelenetválasztás adja a korong lelkét, lévén az extrák között csupán az igen figyelemreméltó, ötletes rajongói műveket lehet megtekinteni. Az alkotók megérdemlik, hogy nevesítve legyenek: Szőke Gábor, Gönczi Éva, Hortobágyi Timon, Hortobágyi Tíria, Hamza-Vetési Ágnes, Wrábel Kata, Szánthó Zoltán, Szabó János, Filo Anna, Kaszonyi Sándor Csaba. Miután nem feltételezzük, hogy a Romis Mozi – amelynek Facebook-oldala ITT érhető el – ne törekedett volna a lehető legtökéletesebb DVD-kiadásra, a forgalmazóval együtt sajnálhatjuk, hogy a lemezre nem került fel legalább a Nevem: Thomas werkfilmje, illetve interjú a szereplőkkel, de rajongóknak így is olyan, mint télen a sál meg a sapka: kötelező darab.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9915261390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása