PONYVALEGÉNY

Csütörtöktől vasárnapig megpezsdült az élet a Ludovika Campuson

A városi sportok olimpiai selejtezőinek adott otthont az Orczy-kert

2024. június 24. - Horváth M. Attila

img_20240620_164846.jpgSosem látott tömeg, elképesztő hangulat. Nem nyitott újra az egykorvolt cipőáruház FER néven, mint ahogy nem is a magyar válogatott lépett pályára a Nagyvárad téren a régi Orczy-kert füvet csak nyomokban tartalmazó, hangulatos játékterén, hanem a felújított, korszerű zöldterület adott otthont a városi sportágak olimpiai selejtezőinek budapesti állomásaként csütörtöktől vasárnapig. 

img_20240621_154909.jpg

A június 20. és 23. között megálmodott rangos eseménynek megadták a módját. Villamosok oldalán, óriásplakátokon figyelhetett fel a nagyérdemű az elmúlt hetekben, mire lesz érdemes figyelni a tomboló kánikulában. Gördeszkások, sportmászók, BMX-esek és breakingesek mutatványait figyelhették a csuromvizes flanelingesek a józsefvárosi katlanban, amelyet az elmúlt időszakban egykedvűen köröket rovó futók már nem vehettek birtokba. 

img_20240620_165942.jpg

A szervezők már az olykor köhécselő, befulladó metrószerelvényektől egy szinttel feljebb, de még a Nagyvárad téri aluljáróban irányt mutattak sportolóknak, érdeklődőknek vagy éppen csak arra sétálóknak. A nap égette felszínen kíváncsiskodók vizslatták a Campus teret, sokan nem tudták mire vélni a nagy igyekezetet és gyülekezetet. Találkoztunk a nagy volumenű eseményt csak kívülről észlelő, tündéri kislányát a karján cipelő édesapával ugyanúgy, mint lelkes fotózóval, no meg egyenszerelésbe bújt, láthatóan még iskoláskorban lévő fiatalokkal, akikkel nem volt egyszerű tartani a lépést.

img_20240620_165901.jpg

Fájdalom, a mieinknek sem a nemzetközi élmezőnnyel úgy istenigazán, miközben ha valaki ott benn, a nívós seregszemle helyszínéről, a forróságtól ordítani tudva felfelé tekintett, láthatott egy hatalmas épületet. Csakhogy az nem a kivilágított Eiffel-torony, s nem is délibáb, hanem történetesen a Semmelweis Egyetem Elméleti Tömbje. Az ott lévő magyaroknak csak álom maradt a párizsi olimpia. 

img_20240620_164811.jpg

A LENTI FOTÓRA KATTINTVA GALÉRIA TEKINTHETŐ MEG! 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2118434681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása