PONYVALEGÉNY

Bumbák földjén – győri keserű

Az ETO edzőt váltott öt körrel az NB II-es bajnokság vége előtt, Kuznyecov Szergej helyére Borbély Balázs érkezett

2024. április 25. - Horváth M. Attila

kuznyecov_etohu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngGYŐR | Hogy valami nem klappol az ETO-nál, azt nem csupán az jelzi, hogy míg 2014-ben a Rába-partiaknál örültek az ezüstéremnek, 2024-ben kapaszkodni kell érte (csakhogy nem az NB I-ben, éppenséggel az NB II-ben...), hanem az is, hogy két egymást követő vereség után azonnali hatállyal megvált az egyesület Kuznyecov Szergejtől, a nem is olyan rég nagy dérrel-dúrral kinevezett vezetőedzőtől. 

Burcsa Győző, Hajszán Gyula, Hannich Péter, Póczik József, Szentes Lázár. Csak néhány név, kik viselték annak idején a zöld-fehér szerelést. Ami pedig a szereplést illeti, a négy bajnoki címre ugyanúgy büszkék lehetnek a kisalföldiek, mint a négy Magyar Kupa-diadalra. A múlt felidézésén túl nehéz volna bármi pozitívumot felfedezni a maiak produkciójában, pedig ebben a csapatban Bumba is van, meg néhány bamba – a törzsszurkolók legnagyobb sajnálatára egyikük sem Deák... –, a bomba pedig szerdán robbant, amikor kiderült, Kuznyecov Szergej sem elég jó az ETO padjára. A Budafokon elszenvedett 2–1-es vereség az utolsó előtti csepp lehetett a pohárban, tudniillik a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni hazai 0–1 már megbocsáthatatlan volt. Pedig még semmi sincs veszve a nyugat-magyarországi gárdánál, hiszen ha a hátralévő összes bajnokiját megnyeri, a második helyre biztosan odaér, hiszen ne feledjük, az ETO még játszik a jelenleg feljutó helyen álló Vasassal, méghozzá hazai környezetben, ergo a saját kezében van a sorsa. Hogy Borbély Balázs lett az új edző, az legalább akkora meglepetés, mint Kinder tojásban műanyag játékot találni, ugyanis a frissen kinevezett tréner és az ETO-tulaj Világi Oszkár közös nyelve úgyszólván a DAC. Hogy a Dunaszerdahelyről érkező szakember dacossá teszi-e a zöld-fehéreket, az valószínűleg nem érdekel senkit a nézők soraiban, csak nyerjenek a kedvencek, hiszen a hétvégenként kilátogató Rába-parti többségnek az NB I olyan, mint elnyújtottan íves csokiban a kapszula: nem meglepetés, alapvetés. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8918389449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása